Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Феноменалният Петър Байков: Имам желанието да вървя по пътя на Дисни 
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 02.04.2024Коментари (0)1088
© Фокус
"Снежанка“ е аудио книга с качествата на музикален албум. Албумът е вдъхновен от приказката на Братя Грим и гениалното дело на Уолт Дисни.  Това каза в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“ артистът Петър Байков.

"Имам желанието да вървя по пътя н Дисни – да взема най-доброто и с каквото мога да го надградя“.

Ученик на Цветана Манева и Димитър Маринов, той се изявява и на театралната сцена, и в дублажа, и като киноактьор. "Когато дублирам филм аз ставам този човек на психофизическо ниво, и то се отразява и в играта ми. Обучението ми при Димитър Маринов ми помогна още повече да развия техниките ми на актьор, който играе пред камера. Има съвсем различни техники ако играеш на сцена в театъра или си зад микрофона и дублираш. И това ми помогна – получавам предложения да играя и в чуждестранни продукции,“ сподели той.

Опита си в "България търси талант“ определя като повратна точка в кариерата си. "Всичко се случи много на ниво интуиция и може би е било някаква съдба.“ Същата година озвучава първия си самостоятелен филм "Красавицата и звяра“, след това и "Господарка на злото“ с Анджелина Джоли.  

Петър Байков разказа още, че в началото при озвучаването на филмите е записвал героите поотделно, но след "България търси талант“ започва да записва процеса на живо и затова записва всички герои наведнъж. "Тази смяна, която се случва, може би е най-интересното нещо за хората. Започнах да го тренирам с годините все повече и повече, и да го надграждам.“

По думите му "Снежанка“ се заражда като идея, след като преди 5 години е решил да направи нещо ново, да надгради знанията и уменията си. Така се ражда идеята да направи приказките сам, да направи нова музика и да представи героите визуално – как биха изглеждали те през неговата творческа призма. "Музиката също е моя с нови песни, изцяло нова композиция, която да е комплимент към тяхната комуникация, към диалога им. Така че и да слушате само музиката, тя да разказва историята,“ сподели още той.

Целият процес по работата върху музикалния албум му отнема около 5 години, разказа още той. "Докато усъвършенствам стила, който исках да има книгата, от както започнах до днес са минаха 5 години. Илюстрациите са фотореалистични и има много детайл в тях, някои от тях са обмисляни с години и рисувани месеци и си кореспондират и с музиката, като всяка илюстрация отговаря на един от музикалните тракове в диска, за да има синхрон между двете,“ уточни Петър Байков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: