Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Финалът на ШЛ 2021 ще се играе на стадион "Ататюрк" в Истанбул
Автор: Екип Ruse24.bg 18:25 / 23.02.2021Коментари (0)905
©
Шампионска лига отново се завърна, като вече сме във фазата на елиминациите, която ще определи и новия носител на отличието. Предстои обаче да се изиграят още доста мачове до датата 29 май, на която поне към този момент се планира да се изиграе големият финал. Домакин на събитието пък ще бъде Турция и по-конкретно Олимпийският стадион "Ататюрк" в Истанбул.

Южните ни съседи разполагат с истинско футболно бижу, което е построено през 2002 година и разполага с капацитет от 76 761 места. Неговата цена е 350 милиона евро, а главната цел на построяването му е била кандидатурата на Турция за Олимпийските игри през 2008 година, която обаче в крайна сметка се проваля. На стадиона в различни периоди шампионатните си мачове са играли Галатасарай и Истанбул Башакшехир, но по-важното е, че съоръжението е получило максималните пет звезди от УЕФА, което пък му позволява да приема финали от европейските клубни турнири. Един такъв вече е имало, като той беше и сред най-паметните. На 25 май 2005 година в битка за титлата се изправят Ливърпул и Милан, а Мърсисайдци правят грандиозен обрат и вдигат трофея.

16 години по-късно Ливърпул отново имат шанс да се класират за финала в Шампионска лига, но не те са фаворит в очите на популярния български букмейкър Efbet, където може да бъде открит и пазар за краен победител в турнира. Ако не сте запознати с възможностите, които се предлагат в този оператор, то мнението на специалистите от Нострабет за спортните залозите в Efbet със сигурност ще ви свърши добра работа. 

Говорейки за фаворити, то два отбора се открояват пред всички останали и това са съставите на Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, които получават и най-ниските коефициенти. Баварците са актуалният носител на трофея и то след безапелационно представяне, което в общи линии продължава да бъде такова и през настоящата кампания. Тимът има и комфортна преднина в Бундеслигата, така че може да насочи вниманието си изцяло към турнира на богатите. През последните години Манчестър Сити често биват спрягани сред най-вероятните победители, но все нещо не им достига. Моментната форма на тима обаче е забележителна и това е накарало букмейкърите да оценят шансовете им за краен успех наравно с тези на Байерн.

Трети този списък е отборът на Ливърпул. Тимът обаче видимо се намира в слаба форма и поне към момента идеята за трофея изглежда като мисия невъзможна. Миналогодишният финалист ПСЖ също е на преден план в списъка на потенциалните шампиони, но през настоящият сезон те също показват доста колебания и дори все още не успяват да оглавят френската първа лига. Подобен е случаят на следващият претендент на букмейкъра - Ювентус. Бианконерите също са в люта битка за челните места в Серия А, но вече трябва да мислят и за мачовете си от Шампионска лига. Топ осем към момента се затваря от трите испански участника в турнира, като те имат изключително близки коефициенти за успех. С реалистични шансове за победа са още отборите на Челси, Борусия Дортмунд, Аталанта, Лайпциг и Севиля, като при всеки следващ коефициентът скача нагоре все по-рязко.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: