Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Футуролог разкри тайните зад новите умни очила на Apple, някои подробности са плашещи
Автор: Екип Ruse24.bg 14:34 / 12.06.2023Коментари (2)295
©
Имам смесени чувства към новите очила на Apple, тъй като те показаха, че имат 6 или 7 ключови функции, с които да променят изцяло живота ни. Изглеждаше доста красиво и примамливо. Като следващото голямо нещо, което ще ни впримчи в капана си. Колкото и това да улеснява, да дава възможност за различни дейности, които да правим от вкъщи, на мен ми изглежда като вариант, при който все повече хора ще бягат от реалността, защото в тази виртуално създадена реалност всичко е много по-лесно достъпно, по-красиво, по-осъществимо. Това каза за предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" футурологът доц. Мариана Тодорова.

"Това доста съвпада с нагласите на поколенията X, Y и Z, които искат със сравнителна скорост и без да чакат да осъществят всичко, което искат. Тези виртуални очила ни дават възможност, бивайки с теб в една стая, да видим всички икони, които Apple имат и с поглед да ги активираме, да отворим сайт, да търсим, да скролваме и да мащабираме екрана с възможност до около 3 метра или повече. Ние буквално се потапяме в тази реалност като всичко, което виждаме, изглежда почти реално и знаем, че мозъкът, като прекара повече от 8 часа във виртуална реалност спира да прави разлика между това, което е реално-реално и виртуално-реално. Може да се навигира, могат да се избират сайтове, могат да се "извикват" спомени със съответните снимки или видеа и демонстрираха запис от един рожден ден. Човекът, който го ползваше съпреживяваше отново своето парти с децата и семейството, които са далеч. Много е интересно, че ние продължаваме да виждаме хората, които са в стаята и не носят подобни очила, но още по-интересно е, че можем да променим дизайна и начина, по който изглежда стаята ни и да я украсим с всякакъв тип предмети, да привнесем природа, да видим космоса", обясни Мариана Тодорова.

Други функции, които според нея са много интересни са това, че работното пространство можем да си го направим по наш дизайн и да останем във вкъщи, можем да пазаруваме от сайтове, да обличаме нашия дигитален двойник със съответните дрехи и да видим как ще изгледаме. Можем да играем компютърни игри, но в мащабирано пространство и можем да разговаряме с колеги. 

"Това, което е важно да кажем е, че когато двама души са с тези маски има изкуствен интелект, който премахва изгледа на очилата. Т.е. ние ще се виждаме, изкуствен интелект ще проектира наш истински образ без очила. Тук има намеса на нашия образ от изкуствен интелект, т.е. нашият образ ще е пресъздаден", каза още доц. Тодорова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
0
 
 
Долния коментар е прав, но и явно си няма представя от манталитета и духовната нищета на мнозинството от хората. Виртуалната реалност за м,ного низши душици е по-добрата реалност, те не могат да намерят позитивното в реалността и затова търсят отдушник във виртуалната. Там се чувстват по-пълноценни и така потушават комплексите си.
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
0
 
 
Пресъздаването е едно! Реалноста друго нещо! Имитацията си е иметация! Никога не може да бъде равностойна на реалността! Едно незабележимо присвиване на очите може да каже много повече отколкото цял километър приказки! Музиката на жеста е музика на жеста! Музиката на Йохан Себастиян Бах е музика на Йохан Себастиян Бах! Един компютър никога не може да пресъздаде онази духовност на вътрешния мир която един жест изразява! Освен товатя зависи от конкретната настройка на индивида! Нещо едва ли някой програмист може да предвиди за да го вложи в този ИИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: