Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ганета Сагова: Когато ходя в Бали, аз се чувствам все едно съм си отишла на село при баба и дядо
Автор: Живко Кръстев 11:54 / 24.04.2024Коментари (0)974
© Фокус
Когато ходя в Бали аз се чувствам все едно съм си отишла на село при баба и дядо. Бали е малка страна, която е много гостоприемна и има изключително много любов у балийците. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ главният редактор на "Списание 8“ Ганета Сагова.

"Всяка година ходя в Бали, тъй като ходя на ретрити гуро йоги там, но този път останахме по-дълго и имах удоволствието да опозная културата на балийците, техния светоглед, къде си приличаме и къде се различаваме. Когато ходя в Бали се чувствам все едно съм си отишла на село при баба и дядо.“

По думите й разликата с България по отношение на положителната житейската нагласа е голяма – у нас я няма тази радост в очите на хората, отбеляза тя. "Аз я търсих съвсем умишлено, исках да видя това пламъче в очите на хората, обаче виждах една тъга, понякога дори агресия,“ обясни журналистът и добави, че светогледът на балийците е различен – те смятат, че там всичко е карма и има едно голямо приемане на различността на другия.

Ганета Сагова сподели за организираното от "Списание 8“ събитие "Истината“, което ще се проведе на 26 април от 18.00 часа във Фестивален и Конгресен център Варна. Срещата е с  духовните учители гуру Йоги Тан и Елеазар Хараш, които ще говорят за истината. "Гуру Йоги Тан учи хората на просветление – това е да се събудиш от съня, да разбереш кой си ти, защо си тук. Това е състояние на абсолютна свобода, на пълно сливане с всичко. Няма нещо по-велико от това. За съжаление днешните хора, забързани в материалния си живот, много рядко се замислят за тези неща.“

Много важно е човек да бъде духовен, смята още журналистът, като обясни, че когато религията е за отделния индивид, тогава е духовност, а когато духовността слезе до масите, тогава е религия. "Това, което гуру Йоги Тан обяснява, не е свързано с нито една религия и в същото време може да бъде използвано от всяка една религия. Учението му е преминало през много етапи в будизма, но крайната цел е ти да видиш истината. Защото когато видиш абсолютната истина, тогава няма никакво значение каква религия ще изповядваш, какъвто ще да си. Там няма различия – всичко е едно,“ категорична е Ганета Сагова.

Според нея хората вече започват да усещат потребност да израснат самите те духовно. По думите й всичко е възможно, стига човек да има вяра и дисциплина. Това са важните неща когато вървиш по духовния път.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Covid-19
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: