Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Грижа за тялото - 6 козметични продукта, които да изпробвате
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 16.09.2021Коментари (0)489
©
Намирането на добри козметични продукти често включва голяма доза търсене, гадаене, надежди, че няма да се прецакаме и повече от всичко друго - късмет. Е, днес късметът сам ви е намерил. Защото в тази статия ние ще споделим списък с 6 от най-добрите и ефективни продукта за тялото ви. Това са различни лосиони, сапуни, душ гелове и всичко друго необходимо за да се погрижим за себе си, а и за да се поглезим.

Защо грижата за тялото е така важна през есента?

Подобно на това как сменяме гардероба и облеклото спрямо сезоните, тялото ни също преминава през промени в края на лятото и началото на есента. Снижаването на температурите има директен ефект върху кожата ни и може да доведе до наслагване на мъртви клетки, проблеми с естественото омазняване на кожата и поява на повече пъпки. Поради това трябва козметиката, която използваме за тялото да бъде съобразена спрямо сезона. 6 от най-добрите продукта за есенния климат, които да поддържат тялото ни здраво, чисто и красиво ще споделим сега.

Топ 6 козметични продукта, които си струва да изпробвате

Лосион за тяло с био алое вера

Ако мислите, че лосионът за тяло е един каприз без някакви здравословни ползи или значителни ефекти върху визията на кожата, то моментът е назрял изцяло да променим тази погрешна представа. Една от основните причини за преждевременно остаряване на кожата и появата на козметични проблеми и неперфектности е липсата на хидратация в кожните клетки. Не е достатъчно просто да пием повече вода за да хидратираме кожата си - това е работата на лосионите. Освен да хидратират и по този начин подмладяват кожата, лосионите обикновено имат и допълнителен ефект, който прави кожата по-гладка и придава лек блясък. Лосионът за тяло с био алое вера на Alkmene е перфектен избор, защото използва естествени продукти и благодарение на алое верата бързо успокоява всякакви дразнения, акне и допълнително подмладява кожата.

Емолиентен гел за лице и тяло

Емолиентният гел отново помага с дехидратацията на кожата, но и допълнително я подхранва и задържа хидратацията в нея за по-дълго време. Има по-бърз ефект и се използва за лечение на конкретни проблеми с много суха кожа. Помага при екзема, сърбежи, раздразнение и опънатост на кожата. Благодарение на бързия комфорт, който създава, емолиентния гел прекъсва цикъла “сърбеж-разчесване". Тъй като е гел, а не крем е по-мазен и подходящ за употреба нощем. За сметка на омазняването, гелът има по-силни съставки и може да очаквате по-бърз успокояващ ефект. Все пак, потърсете емолиентен гел с естествени съставки за да не предизвиквате допълнително раздразване на кожата или нежелан страничен ефект и алергична реакция.

Успокояващ спрей

Една модерна, свежа и био алтернатива на тежките парфюми са успокояващите спрейове с естествени продукти. Те избягват ефекта да миришем като парфюмерия, напълнена с изкуствени и обострящи миризми. Също за разлика от дезодорантите нямат негативен ефект върху кожата и порите, а точно обратното. Съставките на успокояващ спрей са избрани за да правят кожата ни по-гладка и жива чрез естествени средства. Не само това, но и ни придават приятна и ефирна аура от портокал, мед и други леки естествени аромати. Успокояващите спрейове са най-добрия начин да ухаем приятно, да се чувстваме свежо и да знаем, че по този начин дори се грижим за здравето и визията на кожата си.

Дерматологичен сапун

С какво е по-специален дерматологичният сапун и нужен ли ни е всъщност ако нямаме конкретни оплаквания или заболявания? Ако искаме да се грижим правилно за кожата си, то да. Нужен ни е. Обикновените сапуни, дори да са луксозни, био или с безкраен списък от полезни съставки, почти винаги ще изсушат кожата ни. При тях фокуса е да мирише добре и да убиват микробите. При дерматологичните сапуни от друга страна, освен всичко останало, я има и основната функция, те да се грижат за здравето на кожата ни. Дерматологичен сапун се препоръчва ако искате да се доверите на медицински подбран продукт за мека, здравословна и красива кожа.

Душ гел с бъз и колд крем

При избора на душ гел винаги сме затрупани от всякакви аромати, марки и обещания за свежест и всевъзможни допълнителни ефекти. Ако се чудите кои от всичките съставки наистина има шанс да ни помогнат, то бъзът лесно фигурира в топ позициите на списъка. Освен него, този душ гел се възползва и от ползите на модерния колд крем. Заедно двете съставки работят за постигането на деликатна грижа за кожата.

Дълбоко почистващ течен сапун

За много от нас течният сапун е невероятно удобство и предпочитан вариант. Само че не е мистерия, че и сред този вид сапуни има огромни разлики при качеството на продуктите и грижата, която те осигуряват за кожата ни. Все пак освен да е удобно, трябва и да си вършат работата и да се грижат правилно за кожата. Дълбоко почистващите сапуни не само създават чувство за чистота, а истински предпазват кожата от замърсяване. Те съдържат натурални продукти и не са агресивни, а дори обратно - могат допълнително да подхранят кожата, благодарение на съставки като евкалиптовото масло.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
България и Войната в Украйна
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: