Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Грижа за тялото - 6 козметични продукта, които да изпробвате
Автор: Екип Ruse24.bg 16:11 / 16.09.2021Коментари (0)500
©
Намирането на добри козметични продукти често включва голяма доза търсене, гадаене, надежди, че няма да се прецакаме и повече от всичко друго - късмет. Е, днес късметът сам ви е намерил. Защото в тази статия ние ще споделим списък с 6 от най-добрите и ефективни продукта за тялото ви. Това са различни лосиони, сапуни, душ гелове и всичко друго необходимо за да се погрижим за себе си, а и за да се поглезим.

Защо грижата за тялото е така важна през есента?

Подобно на това как сменяме гардероба и облеклото спрямо сезоните, тялото ни също преминава през промени в края на лятото и началото на есента. Снижаването на температурите има директен ефект върху кожата ни и може да доведе до наслагване на мъртви клетки, проблеми с естественото омазняване на кожата и поява на повече пъпки. Поради това трябва козметиката, която използваме за тялото да бъде съобразена спрямо сезона. 6 от най-добрите продукта за есенния климат, които да поддържат тялото ни здраво, чисто и красиво ще споделим сега.

Топ 6 козметични продукта, които си струва да изпробвате

Лосион за тяло с био алое вера

Ако мислите, че лосионът за тяло е един каприз без някакви здравословни ползи или значителни ефекти върху визията на кожата, то моментът е назрял изцяло да променим тази погрешна представа. Една от основните причини за преждевременно остаряване на кожата и появата на козметични проблеми и неперфектности е липсата на хидратация в кожните клетки. Не е достатъчно просто да пием повече вода за да хидратираме кожата си - това е работата на лосионите. Освен да хидратират и по този начин подмладяват кожата, лосионите обикновено имат и допълнителен ефект, който прави кожата по-гладка и придава лек блясък. Лосионът за тяло с био алое вера на Alkmene е перфектен избор, защото използва естествени продукти и благодарение на алое верата бързо успокоява всякакви дразнения, акне и допълнително подмладява кожата.

Емолиентен гел за лице и тяло

Емолиентният гел отново помага с дехидратацията на кожата, но и допълнително я подхранва и задържа хидратацията в нея за по-дълго време. Има по-бърз ефект и се използва за лечение на конкретни проблеми с много суха кожа. Помага при екзема, сърбежи, раздразнение и опънатост на кожата. Благодарение на бързия комфорт, който създава, емолиентния гел прекъсва цикъла “сърбеж-разчесване". Тъй като е гел, а не крем е по-мазен и подходящ за употреба нощем. За сметка на омазняването, гелът има по-силни съставки и може да очаквате по-бърз успокояващ ефект. Все пак, потърсете емолиентен гел с естествени съставки за да не предизвиквате допълнително раздразване на кожата или нежелан страничен ефект и алергична реакция.

Успокояващ спрей

Една модерна, свежа и био алтернатива на тежките парфюми са успокояващите спрейове с естествени продукти. Те избягват ефекта да миришем като парфюмерия, напълнена с изкуствени и обострящи миризми. Също за разлика от дезодорантите нямат негативен ефект върху кожата и порите, а точно обратното. Съставките на успокояващ спрей са избрани за да правят кожата ни по-гладка и жива чрез естествени средства. Не само това, но и ни придават приятна и ефирна аура от портокал, мед и други леки естествени аромати. Успокояващите спрейове са най-добрия начин да ухаем приятно, да се чувстваме свежо и да знаем, че по този начин дори се грижим за здравето и визията на кожата си.

Дерматологичен сапун

С какво е по-специален дерматологичният сапун и нужен ли ни е всъщност ако нямаме конкретни оплаквания или заболявания? Ако искаме да се грижим правилно за кожата си, то да. Нужен ни е. Обикновените сапуни, дори да са луксозни, био или с безкраен списък от полезни съставки, почти винаги ще изсушат кожата ни. При тях фокуса е да мирише добре и да убиват микробите. При дерматологичните сапуни от друга страна, освен всичко останало, я има и основната функция, те да се грижат за здравето на кожата ни. Дерматологичен сапун се препоръчва ако искате да се доверите на медицински подбран продукт за мека, здравословна и красива кожа.

Душ гел с бъз и колд крем

При избора на душ гел винаги сме затрупани от всякакви аромати, марки и обещания за свежест и всевъзможни допълнителни ефекти. Ако се чудите кои от всичките съставки наистина има шанс да ни помогнат, то бъзът лесно фигурира в топ позициите на списъка. Освен него, този душ гел се възползва и от ползите на модерния колд крем. Заедно двете съставки работят за постигането на деликатна грижа за кожата.

Дълбоко почистващ течен сапун

За много от нас течният сапун е невероятно удобство и предпочитан вариант. Само че не е мистерия, че и сред този вид сапуни има огромни разлики при качеството на продуктите и грижата, която те осигуряват за кожата ни. Все пак освен да е удобно, трябва и да си вършат работата и да се грижат правилно за кожата. Дълбоко почистващите сапуни не само създават чувство за чистота, а истински предпазват кожата от замърсяване. Те съдържат натурални продукти и не са агресивни, а дори обратно - могат допълнително да подхранят кожата, благодарение на съставки като евкалиптовото масло.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: