Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Хотелиери притеснени от провал на летния сезон
Автор: Екип Ruse24.bg 09:30 / 27.07.2021Коментари (8)440
© Burgas24.bg
Туристическият бранш с писмо до служебния кабинет заради новите ограничения за влизане в страната. Хотелиерите се опасяват от провал на летния сезон. Основно притеснение буди информацията за нова вълна на пандемията.

"Изпратихме това писмо заради многото появили се в медийното пространство заглавия от типа "Летният сезон ще бъде кратък", "Прекратяват сезона още през август" и други. Това са все такива публикации, които внасят напрежение и паника, както в туристите, така и в без това оскъдния ни кадрови състав. За туризма трябва да се говори внимателно, защото се нуждае от спокойствие, дългосрочно планиране. Такива негативни сведения обременяват, паникьосват и туристи, и персонал", категоричен е председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.

"Напоследък притеснение, че има опасност от провал, расте. В момент, в който туризмът започва да поема глътка въздух, имаме чувството, че някой иска да ни спре кислородът. Бургас премина в жълта зона. Тези, които "оцветяват", дали си дават сметка, че областта заради всички туристи има население в пъти по-голямо, от това, което е по статистика. Много е важно как интерпретираме цифрите, защото се подават грешни сигнали, които ни вредят", каза пред NOVA хотелиерът Теодор Пастърмаджиев.

Той обясни, че отворените хотели са с добра заетост, но много места за настаняване не са отворили врати. Тези, които работят, пък не използват пълния си капацитет. В Слънчев бряг липсват руските и английските туристи. У нас са дошли само тези, които имат имоти по родното ни Черноморие.

Още по темата: общо новини по темата: 49
27.09.2021 »
26.09.2021 »
23.09.2021 »
15.09.2021 »
14.09.2021 »
14.09.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хотелите и хотелиерите - да мрат, да фалират по-скоро ! Това им пожелавам.... със обслужването и цените които са открай време на бетономорието, това заслужават !!
+3
 
 
Бях на море в Равда хотел Асаи,базата е добра но обслужването е под всякаква критика.Истерична забележка ни беше направена за това, че в стаята се е качил за 5 минути външен човек, това било абсолютно недопустимо. След като попитахме дали можем да ползваме барбекюто в градината ни беше разрешено, но за наша изненада ни беше спрян тока в 11 часа.Още не бяхме вечеряли и се чудехме как да приберем нещата от масата светейки си с телефони. Това е при положение, че бяхме четирима човека които просто си разговаряхме без да е имало музика и вдигане на шум. Никога не бих отишла там отново и не го преоръчвам на никого. За съжаление това са българските хотелиери и след сто години няма да се научат на отношение.
+4
 
 
Тези негови твърдения за Слънчев бряг са пълна измислица! Бях на море 3 пъти и два от тях бяха в Несебър и Слънчев бряг (те са буквално съединени вече). Единият път бях през май, а другият допреди дни през юли. Има огромен наплив от рускоговорящи (дали руснаци или украинци - трудно е да се каже) и българите там се чувствахме като чужденци насред всички чужденци! Хотелите са пълни догоре и почти няма свободни места. Имаше такива преди 25-ти май, но от онази дата нататък всичко бе вече заето и цените на нощувките в хотелите рязко скочиха почти двойно! Нулеви причини за оплаквания, че сезонът щял да се провали. В момента е някаква лудница там и всички хотелиери и ресторантьори въртят чутовни печалби с огромни надценки. Хотел, в който през 2018 г. нощувахме за 35 лева, през 2020 за 50 лева, а тази година преди 25-ти май предлагаше нощувката също за 50 лева, от 26-ти май нататък тя стана 80 лева, а сега през юли вече е 128 лева! И въпреки това, свободни места няма, а дори напротив - има много туристи, които прииждат и не могат да си намерят място за нощувка. От това хотелиерите се възползват по неписаното правило "Ден година храни" и е непонятно откъде е това тяхно недоволство и хленчене за провален сезон. В същото време, повечето хотели имат и осезамо по-малък персонал, което допълнително понижава разходите им.
на 27.07.2021 г.
+5
 
 
Аз мисля , че председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев е пълен дебил и нещо като нашите политици - тръгнал да спасява държавата , като обявавя война на всички големи сили... Сезона си е наред и дори бих казал , че за сега прихдоите им - спрямо разходите и качеството на предлганите услуги - са доста по-големи . Така че нека не се правят на ощипани и да вземат да мислят , как да подобрят услуга и накарат туристите да предпочетат България вместо пикливата Гърция , а не да вият , че сезона щял да умре и да вземат пример от гърците - те уж направиха всичко възможно туристите да не отидат там , сложиха двойно по безсмислени мерки и прочие т.е. за тях сезона въобще не трябваше да започне и въпреки това наплива на там е огромен , защото ли ???? Нека тази измишльотина "Съюза на собствениците" да напънат една гънка мозък за целия съюз и да намерят решение , а не да мрънкат , че държавата им длъжна нещо ...
+3
 
 
Някъв си цървул,бил казал че данните са манипулирали, а той бил прав.Аве ,я ся еб* в г*за.Цял свят има покачване,и то десетки пъти по-голямо, но според БГ цървулана това е измислица
на 27.07.2021 г.
+9
 
 
Братле ... искат ми 25лв на ден за чадър и 2 шезлонга, плаща се само кеш... ПОС терминал е като псувня. ДДС-то им свалиха и копелетата са изцяло на данъчен кредит... Какво повече искат? По Гръцките острови е по-евтино и дори и на тъпите затънтени плажове се плаща безконтактно.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: