Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Христо Кидиков не сдържа гнева си: Нямам думи!
Автор: Екип Ruse24.bg 09:25 / 14.05.2023Коментари (0)1716
©
"Нямам думи! Но не се изненадвам. Българите всеки ден получават различни удари от всички страни."

Това каза пред "България Днес" легендата на естрадната музика Христо Кидиков. Потърсихме изпълнителя, който "цъка "Вефа" за коментар след поредната брадва от страна на топлофикациите в страната.

В редица области цените ще счупят рекордите. Във Велико Търново увеличението е с умопомрачителните 178 процента. В Плевен и Враца ръстът е от 122% и 128%. Почти двойно е увеличението в Бургас. В Пловдив е с близо 23 на сто.

"Ами много е - заяви Кидика. - Вече ние, българите, не знаем откъде ще ни дойде. То всеки ден има увеличение на нещо", коментира певецът.

От години той се е отказал от услугите на "Топлофикация".

"Те са кожодери! Добре че навсякъде се отказах от тях", казва музикантът, който от години живее във вила в Еленския Балкан.

Според Кидика вина за постоянните увеличения имат и новите депутати. По думите му те само се карат, нищо не вършат, но за сметка на това прибират големите си заплати.

"Какво свършиха? - пита Кидиков. - За един месец нищо. А народът стана все по-беден. Получиха си заплатите, нагласиха комисиите и са доволни. Прибират по над 6000 лв. А ние какво да правим", изригна обичаният изпълнител.

Една от първите чалга изпълнителки, Тони Дачева, пък смята, че новите цени на парното не са в реда на нещата.

Изпълнителката на вечния хит "Бедни, но богати" не използва услугите на "Топлофикация", но е на газ. За радост на певицата цената на синьото гориво в последните месеци пада и е далеч от рекордните стойности, които имаше миналата зима. Въпреки това Тачева получава големи сметки.

"Цената на газа падна от миналата година доста, но това не се отразява на крайната цена на потребителите. Който и нормален човек да попитате, ще ви каже, че новите цени на парното и тока не са в реда на нещата. Би било добре да помислят и за народа, не само за себе си. През лятото ще е добре, защото не се ползва парно, но през зимата сметките ще са огромни. Моето мнение е, че не трябва да се вдигат така драстично цените. Да се направи всичко възможно да се облекчи животът на хората в тази криза", каза певицата.

Композиторът Стефан Диомов смята, че цените на енергията в България са преувеличени.

"Не знам докъде ще стигне тази спирала с тези увеличения", каза един от най-разпознаваемите хора в Бургас.

Съгражданката му Тони Димитрова пък отдавна е спряла да се вълнува от цените на "Топлофикация" и газа. Певицата, изпяла вечния хит "Ах, морето", се отоплява през зимата на климатик. Въпреки че много от бургазлии скочиха срещу близо двойното поскъпване на парното, Димитрова научи от "България Днес" за него.

"От вас научавам за поредното увеличение на "Топлофикация". Не се интересувам от цените на парното. Ползвам климатик", бе кратният коментар на една от най-обичаните ни певици.

Водещият на "Минута е много" Петър Вучков също отдавна се е отказал от парното. И залага на климатици.

"Съпругата ми е достатъчно пестелива и сме се отказали от парното от години. Живеем в блок, имаме климатици и нямам отношение по отношение на това, че някой решава да вдигне цената на парното. А всяко вдигане на цени, независимо дали е на топлото или друго, за мен е безкрайно неприятно. Напоследък всичко е отвратително в България, не знам защо така става. Череши по 80 лв.! Айде бе! Какво правите? Че даже се зарадвах на един продавач, при когото ягодите бяха само 8 лв. Просто не е за вярване", каза емблемата на "Минута е много".

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лято 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: