Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Интересно: Защо няма жени суши майстори?
Автор: Екип Ruse24.bg 21:32 / 10.05.2025Коментари (0)120
© Plovdiv24.bg
Повечето елитни суши ресторанти отказват да наемат суши майстор жена. Съществуват и ценители на този деликатес, които пък отказват да консумират суши, приготвено от жена. Каква е причината за това, ще разберете от днешната статия. Сигурни сме, че информацията, която ще споделим с вас, ще изненада мнозина.

Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса по-висока от тази при мъжете. Именно тази разлика, според мнението на най-изявените ценители на суши, влияе на вкуса на приготвения деликатес.

Интересни факти за сушито

В Азия съществуват суши роботи, които приготвят сушито механизирано.

Джинджифилът е универсален и се използва като четчица за намазване на роловете.

Последният писък в приготвянето на суши са роловете с насекоми.

Знаете ли, че близо 80% от доставката на риба тон се разпределя по суши ресторантите?!

Хората, които искат да станат суши майстори, трябва да имат над 10 години практика, за да се покачат на следващото стъпало. Нещата са изглеждали така в края на 70-те години на миналия век. В днешно време е достатъчно да имате около две години практика, за да се превърнете в суши майстор. В Япония обаче има специална традиция, изискваща майсторите на суши да се обучават в продължение на две години за спецификите на ориза и как е правилно да се приготвя. Още пет години били нужни за подготовката на рибата, използвана за направата на суши.

 

Най-скъпата риба тон е била продадена през 2010 година. Тя е тежала около 232 кг, а цената, за която е била продадена, е 122 000 евро.

Преди много години, според японците, този вид риба се е считал за недостоен при приготвянето на суши.

Прието е, че в Азия сушито, в зависимост от това от какви продукти е приготвено, може да лекува депресивни състояния.

Сред най-изявените деликатеси в японската кухня е "танцуващата риба". Тя се полива с вряла вода, докато все още е жива, и след това се реже на парчета. По време на този ритуал рибата е жива и продължава да потупва с опашката си, пише actualno.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Папа Лъв XIV
ТВ и шоу сезон 2025/2026 г.
Президентът внася в НС предложение за национален референдум за еврото
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: