
ЗАРЕЖДАНЕ...
Интересно: Защо няма жени суши майстори? | ||||||
| ||||||
Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса по-висока от тази при мъжете. Именно тази разлика, според мнението на най-изявените ценители на суши, влияе на вкуса на приготвения деликатес. Интересни факти за сушито В Азия съществуват суши роботи, които приготвят сушито механизирано. Джинджифилът е универсален и се използва като четчица за намазване на роловете. Последният писък в приготвянето на суши са роловете с насекоми. Знаете ли, че близо 80% от доставката на риба тон се разпределя по суши ресторантите?! Хората, които искат да станат суши майстори, трябва да имат над 10 години практика, за да се покачат на следващото стъпало. Нещата са изглеждали така в края на 70-те години на миналия век. В днешно време е достатъчно да имате около две години практика, за да се превърнете в суши майстор. В Япония обаче има специална традиция, изискваща майсторите на суши да се обучават в продължение на две години за спецификите на ориза и как е правилно да се приготвя. Още пет години били нужни за подготовката на рибата, използвана за направата на суши. Най-скъпата риба тон е била продадена през 2010 година. Тя е тежала около 232 кг, а цената, за която е била продадена, е 122 000 евро. Преди много години, според японците, този вид риба се е считал за недостоен при приготвянето на суши. Прието е, че в Азия сушито, в зависимост от това от какви продукти е приготвено, може да лекува депресивни състояния. Сред най-изявените деликатеси в японската кухня е "танцуващата риба". Тя се полива с вряла вода, докато все още е жива, и след това се реже на парчета. По време на този ритуал рибата е жива и продължава да потупва с опашката си, пише actualno. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg