Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Интересно приложение на пастата за зъби за колата
Автор: Екип Ruse24.bg 12:50 / 26.04.2023Коментари (0)366
©
За автомобилистите пролетта е не само прах и мръсотия, смесени в коктейл с остатъците от зимните реактиви. През пролетта се появяват рояци насекоми по всички пътища на страната, които незабавно залепват за предното стъкло. Тук чистачките няма да помогнат, както и уж специалната лятна течност за чистачки. За да откъснете и измиете целия този "улов“ впоследствие, ще са необходими специални химични съединения, които освен, че невинаги вършат работа, не са особено евтини.

Но има и един по-ефикасен и основно, по-евтин трик, благодарение на който ще бъде възможно да продължите да шофирате с чисто предно стъкло. Методът на почистване изисква импровизирани средства, а но не разтворители от типа на спирт и ацетон, оставящи петна по боята и разяждащи пластмасата, а... обикновена паста за зъби.

Всяка паста става - най-евтината, с изтекъл срок на годност, замръзнала през зимните месеци в колата ще свърши работа. Този продукт за устна хигиена на практика представлява мек абразив, който ще ви позволи бързо и лесно да премахнете залепналите насекоми от предното стъкло. Самата процедура е проста и непретенциозна. След измиване, когато основната мръсотия и някои от "лепкавите твари“ вече са измити, вземате мек парцал, нанасяте малко паста за зъби и я размазвате по стъклото. Оставяте я да изсъхне. След това - избърсвате пастата с парцал с кръгови движения. И така – стъпка по стъпка за десетина минути можете да доведете триплекса до идеална чистота, пише automedia.investor.bg.

Естествено, може да се изкуши да направите същите манипулации с други "засегнати“ елементи на автомобила: фарове, калници и капак. Но тук трябва да помислите три пъти: пастата за зъби, макар и мека, все още си остава абразив, който лесно може да остави драскотини. И ако те не са особено видими на фаровете, защото пластмасата върху тях вече е износена, тогава по боята ще останат много забележими следи. Така че трябва да бъдете изключително внимателни и да запомните, че, този метод е особено удачен за почистване на предното стъкло.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: