Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Йорданка Христова бясна
Автор: Екип Ruse24.bg 14:04 / 18.11.2022Коментари (21)342
©
Бясна на отношението на държавата към пенсионерите и конкретно към коледната надбавка от 70 лв. е знаменитата певица Йорданка Христова.

"Темата за коледната надбавка за пенсионерите е само част от цялото безумно отношение на държавата към пенсионерите. А то е обидно! Всички пенсии трябва да се преизчислят наново!", ядосва се Христова. Естрадната легенда бе първата, която след промените повдигна нерешения и досега проблем за достойно заплащане по възраст за всички свои колеги.

На подобно мнение са и други нейни колежки. Силвия Кацарова например е категорична, че добавката няма да стигне за нищо, макар да е ход в правилна посока.

"Може ли да си оставим хората да гладуват?! Управляващите години наред само ни лъжат лъжичка по лъжичка и постоянно казват как няма пари, а хвърлят средства за всякакви глупости! Но за опазването на живота на родителите ни и на родовете ни не се прави нищо!", пали се българската Тина Търнър, предава "България днес".

"Че какво са 70 лева? Дали ще стигнат за една коледна вечеря? Отивам да пазарувам, нищо кой знае какво не съм купила, а се чудя къде са се стопили 50 лева. Ето, и за бедстващите хора от карловските села, чието положение е отчайващо, а те са буквално захвърлени, студуващи и гладуващи, не се прави нищо. Не бива нашите родители, нашите деди да бъдат оставени да ровят по кофите!", роптае певицата.

Кацарова призна, че се е уморила от "празни приказки". "Само се говори и нищо не се върши. Управляващите просто си правят пиар", каза поп звездата.

Повод за негодувание от пенсионната политика на държавата има и Маргарита Михнева. Легендарната телевизионерка разкри, че 48-годишният й трудов стаж е оценен на 460 лева месечно.

"Коледната надбавка няма да промени нищо в положението на пенсионерите у нас. Мога ли с тези пари да си платя лекарствата и изследванията?", възмущава се известната журналистка.

Нейното мнение за живота, на който са обречени пенсионерите в България, е крайно негативно. "Нямаш ли близки и роднини, които да ти помагат, си осъден на смърт!", не пести черните краски Михнева.

"Трагедия е да живееш тук с пенсия!", обобщава тв звездата от близкото минало.

За разлика от тях, има и такива, които са доволни от парите, които най-възрастните ще получат за празниците.

"Тази сума ще зарадва не само бедните, но и по-богатите пенсионери, защото на всеки човек му е приятно да получи нещо за празниците", казва певицата Мими Иванова. - "Ако могат, да продължат така. В нашия календар има много празници", препоръча на държавниците ни изпълнителката на "Майчице свята".

Певицата не пропусна да спомене, че и тя, и съпругът й Развигор Попов "не получават дори минималната пенсия".

"Заради изгубени архиви на Концертна дирекция на нас и на много наши колеги им се губят от 5 до 8 години при изчисляването на пенсиите. Но Развигор повече се е занимавал през годините с тези неща", каза още Мими Иванова.

Тя е благодарна на съдбата, че не разчита само на пенсията, а още е активна и има много изяви.

"Имам един дългогодишен фен, който е запазил афиши от мои концерти и се вижда как сме пълнили стадиони. Могат ли да се скрият тези доходи от държавата? Нали всичко тогава беше пронумеровано и прошнуровано. Но въпреки това данъците, които сме платили върху хонорарите си и които са влезли в бюджета, не бяха взети предвид при изчисляването на пенсиите ни, за разлика от премиите", възмущава се певицата. Въпреки това Мими Иванова намира сили "да не се вайка" и споделя, че "не се тръшка" за малката си пенсия, защото по думите й "няма смисъл".

Почти на същото мнение като нея е и именитата сатирична актриса Латинка Петрова.

"За мен 70 лева е уважителна сума. По-рано бяха 50", коментира за вестника близката приятелка на Георги Парцалев.

Актрисата обаче съжалява, че България не е разделена на кантони, за да могат общините, които имат списъците на всички нуждаещи се хора, да откликват бързо.

"България е малка, в градчетата и особено в селата всички се познават, затова на място може да се реагира най-правилно. Но общините явно не могат да разполагат свободно с бюджетите си без одобрението на централната власт", смята Латинка.

Тя препоръчва на културтрегерите, отговарящи в общините за "хората на духа", да се заемат сериозно със задълженията си и да оказват реална помощ на онези от тях, които са в незавидно материално положение.

"От друга страна, колкото и уважителни да са тези 70 лева, все пак това е уравниловка. Ако хората с пенсия 2000 лева например не получат тази надбавка, сумата за пенсионерите с малки пенсии щеше да бъде много по-голяма", каза популярната комедиантка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Българин.Тази има наглостта да се оплаква.Снаха на Григор Стоичков един от най богатите при Тодор Живковото управление.
0
 
 
Когато хората работеха и се осигуряваха получиха 500 лв.пенсия.Данче вие само лапахте а осигуровки нямахте .Какво е злоупотребила тази жена с 40 г стаж ,че да вземе пенсия на оцеляване.
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Когато получавахте хонорари в хиляди и живеехте в охолство защо не се осигурявахте.Колкото сте внасяли за осигуровка толкова ще получавате.Нямате срам та плачете.С какви пари почивате по островите даже и като пенсионери.Лъжци нахални!
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
-1
 
 
тези,които вземат пенсии от 3400 лева и те ще получат 70 лева помощ.Това е подигравка с бедните пенсионери.Можеха да сложат праг около 1500 лева и да дадат повече на тези,които рено имат нужда.Но ситият на гладния не вярва.Кой взема големите пенсии-тези,които определят правилата.Затова никога няма да има правда в България!
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Е дойде време колко си дал толко да получиш. В соца тези като нея получаваха, ама не мислеха колко да дадат. Тия с 40 години стаж какво са дали. Е сега държавата им виновна. А за 70 лева трябва да благодарим. Подарък.
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Йорданка Христова се включи в един хор от артистични личности, зашеметявали ни десетилетия с демонстрация на лукс и висок, непостижимо висок за българина стандарт на живот, които са декларирали минимален доход, за да не плащат данъци. Защо Лили Иванова не сме я чули поне една дума да каже за пенсия? Нали и тя е като тях? Или не е? Явно Лили Иванова им атова, което те нямат-ДОСТОЙСТВО!
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
0
 
 
НАПЪЛНО ИЗЛИШНО Е ПЕНСИОНЕРИ С НАД 1000 ЛВ ПЕНСИЯ ДА ПОЛУЧАТ 70 ЛВ КОЛЕДЕН БОНУС! ДОКАТО ИМА ХОРА С МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ, РАБОТИЛИ ПО 40 ГОДИНИ! ЗА ТЯХ 70 ЛВ СА ПОЧТИ ПРИЛИЧНА СУМА. КОМУ Е НУЖНА ТАЗИ УРАВНИВИЛОВКА? СТРАХ ГИ Е ОТ БОГАТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЯВНО!!!
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Имах предвид Михнева Маргарита.А Мими Иванова и Развигор се нанесена скоро в нов апартамент,значи са изкарали пари. Йорданка да не се оплаква,а да накара децата й да работят,а не тя да ги издържа.
Aнонимен
на 19.11.2022 г.
+1
 
 
Минева има апартамент на пл.Народно събрание!!! Дъщеря й е в учител в най скъпия колеж в Швейцария. Като не се е осигурявала,а е спестяване така се получава.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: