Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Италианско трио сопрани пристигат за първи път в България
Автор: Екип Ruse24.bg 09:30 / 12.06.2023Коментари (0)243
©
В годината на честването на 100-годишнината от рождението на голямото сопрано Мария Калас, три изключително талантливи и прекрасни италиански сопрани, Елена Роси, Марика Франчино и Виола София Нисио с невероятните си гласове са готови да изненадат цялата българска публика с проекта Il Mondo. На 15 юли от 20:00 часа в София  на сцената на Théatro отсам канала, заедно с Врачанския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Христо Павлов, италианското трио сопрани ще обединят своите гласове в един магичен симфоничен образ с богата програма от класически оперни арии, неподражаеми италиански мелодии, хитове от Бродуей и избрани произведения от световната музикална сцена, които няма да оставят равнодушни никого от зрителите. Тяхната изразителност и изящество в изпълнението правят проектът “Il Mondo" неповторим и изключително обаятелен, съобщават организаторите.

Елена Роси е един от  специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франчино специализира при международни известни артисти, включително сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си фондация Лучано Павароти и печели редица награди, като приза от комитета "Енрико Карузо 2021“. Виола София Нисио печели редица световни престижни конкурси за оперно пеене, последните са от октомври 2022 г. печели втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца, а през ноември 2022 г. печели втора награда на конкурса "Магда Оливеро“ в Милано. Всяка една от тях работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълняват водещи роли в най-престижните  театри в Италия и по света.

Турнето на италианското трио сопрани представлява уникална възможност за българската публика да се наслади на вълнуващо музикално изживяване, което ще им позволи да бъдат потопени в света на класическата музика и изяществото на вокалното изпълнителско изкуство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: