Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Измама с фотографии на снежен леопард, които станаха популярни в социалните мрежи
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 29.12.2022Коментари (0)327
© Facebook
Фотографии на рядък снежен леопард на фона на връх Еверест, които станаха изключително популярни в социалните мрежи през последните дни, се оказаха фалшификати. Голямо разследване на изданието Alpine International Magazine изобличи фотографа Кития Павловски, че не само е постигнала впечатляващите изображения с колажи, а дори е използвала крадени снимки на свои колеги. Фотографиите наистина изглеждат прекалено красиви, за да бъдат истина. 

На едната виждаме снежен леопард, който се разхожда в подножието на връх Еверест. Снимката е направена в идеално време с идеално осветление.На друг от кадрите виждаме величествен снежен леопард, който наблюдава пропастта под него. 

"9 октомври, пълната луна обля върховете на Хималаите с призрачна светлина. Фини снежинки изпълват въздуха и покриват спалния ми чувал с ледена роса“, пише в официалния си уебсайт Кития Павловски.

"След като преминах с раница на гърба през един от най-ужасните терени на Земята, това са най-възнаграждаващите фотографии, които някога съм правила“, добавя още фотографът.

Снимките бързо станаха популярни в социалните мрежи, като бяха споделени и от някои световни медии. Оказва се обаче, че не само са фалшиви, а елементи от тях са и крадени.

"Проблемът с тези снимки е тяхната композиция, светлината, мястото на заснемане… и въобще тяхната истинност“, посочват от Alpine.

В обширен материал редакторите на изданието изтъкват всички доказателства, че снимките на Кития Павловски всъщност не са истински, като подлагат на съмнение дали тя въобще е била в Хималаите. За най-популярните кадри се оказва, че Павловски е използвала няколко снимки, от които е съставила перфектния кадър. Дори красивите снежни леопарди не са истински, а са взети от фотографии на известен професионалист в средите Винсен Кордиер, пише bTV.

Леопардите са заснети в Монголия и по-късно Кития Павловски ги е добавила в своите снимки. След избухването на скандала, Павловски публикува официално съобщение на уебсайта си. 

"Аз съм фотограф и дигитален артист. Снимам с камера и използвам лицензирани фотографии, като ги комбинирам и създавам дигитално изкуство“, пише тя.

Фотографът допълва, че има разрешение да използва кадрите със снежния леопард на Винсен Кордиер, макар той да отрича.

След разкритията на Alpine множество медии се извиниха, че са разпространили фалшификат. От изданието посочват, че това не е първият път, в който Кития използва чужди снимки за свои. През 2020 г. тя печели международен конкурс със снимка на слонове, която обаче е заснета през 2017 г. от друг човек.

Все още липсва коментар от организациите, с които Кития Павловски си партнира, посочени в нейния уебсайт, а именно – National Geographic, Animal Planet и британският "Таймс“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: