Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Известна нашенка влезе в молове в САЩ и Канада и разказа плашещи неща
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 11.06.2023Коментари (23)309
©
Журналистът Лияна Панделиева е заедно с дъщеря си на другия край на света - в Северна Америка. Тя използва личния си профил във Фейсбук, за да разкаже на какво са станали свидетели, след като са влезли в моловете в Канада и САЩ. По думите на Панделиева видяното е предизвикало истински шок.

Ето какво написа тя в личния си Фейсбук профил:

Шок, боНба! Буквално.

Влизате в мол - голям, напудрен, лъскав и... кьорав търговец няма. Светлините са приглушени, минавате през огромни площи, гигантски и там няма нито един човек - не да попита дали търсите нещо, или да ви посочи къде е пробната - просто няма никой. Ако нещо ви интересува, вдигате го, гледате, търсите номер, ако се налага ровите по шкафове...

Първата изненада е в Торонто. Молът е точно до хотела и понеже с любимия сме изморени от път и часова разлика, решаваме да пресечем по моста, да хапнем там и да се помотаем, без отново да шофираме.

Първо научаваме, че закриват американския магазин Nordstrom, известен с това, че продава скъпи маркови изделия. Закриват цялата верига в Канада, като уволняват и 2500 служители. Разпродават всичко - от останалата стока през манекените за дрехи, мебелите, щендерите. Там поне пробните работят, защото трябва да разкарат наличностите бързо. Мъж, посветил 29 години от живота си на мъжката секция в магазина с тъжна усмивка казва, че времето хич не е добро за работещи в магазини.

Навлизаме в другата част на мола и се оказва, че освен няколко места за хапване, всички други са без персонал. Обикалям, гледам, пипам, вдигам, местя някакви артикули, бъркам където искам - няма кого да попитам дори за някаква справка.

Е, пристигаме в Щатите и сме вече в Калифорния. С щерката отиваме до мола, за да купи тя още някои дребни неща за сватбата. Този път наистина е стряскащо. Отиваме на щанда на гримовете МАС. Огромна площ и нито един асистент (така беше и в Канада). Сами търсим каквото ни трябва, обслужваме се, намираме спрей за почистване, кърпички, ровим по чекмеджетата, за да открием запечатани артикули. Отсреща е територия за свръх скъпи чанти - можеш да ги правиш каквото си щеш - пак няма кой да види или дори да направи забележка.

Накрая, с много обикаляне, на щанд за диаманти намираме търговка, която хуква с нас, че трябвало да платим на друга каса. На следващия етаж са дрехите, където вече няма нито един човек. Пробните са преградени с мебели. Решавам да пробвам панталон. Събувам своя насред магазина, обувам другия, не ми харесва, връщам го - само ние сме там. Идва девойка, нарамила три рокли и се чуди какво да прави. Щерката пристъпва към пробната и с крак избутва дивана, сложен пред вратите за клиенти и жената влиза.

Може да се каже, че американските молове в традиционно натоварени райони са вече на "командно дишане" - търговци се виждат само при диамантите и скъпите бижута. На по-евтините пак няма никой, всеки пробва каквото си ще. Обяснението на една от служителките беше, че онлайн търговията ги е оставила без клиенти.

Всеки поръчва с безплатна доставка каквото иска, в количества, в каквито иска, каквото не му харесва може да го върне безплатно, никой не му досажда, никой не му дава акъл. "Мисля, че това пак е някаква фаза и в недалечното бъдеще на хората ще им се иска да ходят между щандовете, да говорят с истински човек зад щанда - не е забавно само да натискаш копчета на телефона или компютъра." - каза продавачка, застанала зад пръстени по 3-4 хиляди долара.

В Чикаго туристите са много, но и там натоварени са магазини като Ross, TJ Maxx и Burlington. Традиционно туристи се събират в аутлет центровете във Вегас, например.

Ако можеха американските търговци да видят каква активност е по нашите молове, вероятно те щяха да защитят правото на българите да пътуват безвизово до Щатите 

Между другото, то може да е празно, но в никакъв случай не е по-евтино.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
0
 
 
Ми да им пратим малко братче ди и братчедки и ша са появи персонал!Че и полицай ша дод ат! Само не знам кат замерят полицайте, кво ша им са случи после?
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
+1
 
 
Аз също живея в Канада и всеки месец сме в Америка със семемйството ми. Това са пълни глупости!
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
-1
 
 
Е,Лиянче те това е твоята любима Америка!
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
+1
 
 
Не знам къде са ходили, но от 10 години живея в Канада и нищо подобно не съм виждала. И до Флорида бях преди 2 седмици и пак е пълно навсякъде и с купуващи и с персонал. Тази статия звучи като виц. Или са имали такъв късмет да попадат на затварящи/ фалиращи молове.
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
0
 
 
Загниваща Америка с Канада барабар! Пратиха ни и такъв управленец, за да ни промени по американо-еврейски ! Щото те са цъфнали! Кравари !6538
+1
 
 
тези молове са пълна безсмислица,а у нас още ги строят-докато има будали да им плащат после наеми и селяни да ходят по моловете и да се хвалят после къде са били-така ще е
-1
 
 
Малко неща от онзи край на света достигат до България. И мнозина си мислят, че там всичко е по мед и масло. В действителност и там имат много проблеми, за които тук по много причини не искаме да съобщаваме. Нека някой покаже какво става в един Портланд да кажем. Или Сиатъл. Наркоман до наркоман, търкалящи се по улиците. Когато аз бях там поне ги прибираха. Сега не. Чернилките влизат, пълнят количките и излизат без да плащат. Влакове се обръщат всеки ден по няколко пъти. Канада гори, но Трюдо сменя канадското знаме за 1 месец или година - не успях да чуя. На новия флаг присъстват лгбт символите. Няма значение, че Канада гори, а отровният дим задушава Ню Йорк, а вече стигна и Европа. Все пак почти 5 милиона хектара горят.... Трябваше да обявят дефолт, но с промяна на тавана на държавния дълг им се размина. Не зная дали някой забелязва разликата между това да няма с какво да си платиш сметката и това да не можеш да го направиш, защото са ти блокирали всички сметки по които можеш да се разплатиш :-))))
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
+2
 
 
Е кво е чудното..има камери и никой не плаща за ассистенти вече..като ровите в интернет ассистенти ли има в амазон ,??
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
-3
 
 
Наистина е плашещо, но малцина се замислят колко народ ще остане без работа със дигитализаций, изкуствен интелект, онлайн и т.н.Мислят,че е много модерно, напреднало и облекчаващо, но уви.Геноцида напредва по един или друг начин стъпка по стъпка за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Масови протести срещу цените на горивата
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: