Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как Държавната комисия по хазарта гарантира сигурността ни?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:42 / 05.03.2021Коментари (0)805
©
За да правите залози в даден букмейкър първо трябва да си направите регистрация и да си откриете сметка в него. Този процес включва предоставянето на някои лични данни, включително и информация от банкови сметки, а също и изпращане на снимка на лична карта с цел верификация. Подобни лични данни не се искат навсякъде и логично в потребителя изниква въпроса, дали е достатъчно надежден сайтът, на който той предоставя тези сведения. 

При популярните платформи за залози е абсолютно немислимо да има злоупотреби с лични данни, тъй като последвалите евентуални санкции и оронването на престижа им, може да им коства многократно повече. У над следенето на това дали всички оператори в този бранш покриват наложените стандарти за сигурност е поверено на Държавна комисия по хазарта. Така, всеки букмейкър, който желае да получи лиценз за опериране в България трябва да отговори на зададените критерии и да се помети в регулаторната рамка. 

При залагане в лицензирани сайтове вие имате допълнителна гаранция от държавата, че никой няма да ви излъже и злоупотреби с личните ви данни. Разбира се, това не означава, че всички останали букмейкъри без лиценз за България са опасни, но при тях по-трудно може да си търсите правата, а и целият процес по залагане и теглене на пари се усложнява. Например, преди време на много от родните потребители им се налагаше да използват алтернативен линк за Bet365, но отдавна букмейкърът е част от списъка с лицензирани сайтове за страната, което означава, че покрива всички изисквания на родната Държавна комисия по хазарта. Британският оператор е добър пример за сигурно място за залагане, като той покрива допълнителни европейски сертификати за защита на информацията, а и вече се е доказал многократно през изминалите години и на българския пазар. 

Букмейкърът или казиното се нуждаят от личните ви данни по няколко причини. Те са необходими, за да се покрият законите за хазарта, за мерките срещу пране на мари, за облагането на доходите, за счетоводството и други. Вероятно обаче ви е любопитно, до кого могат да стигнат вашите лични данни. Държавната комисия по хазарта, Държавната агенция "Национална сигурност“, както и Националната агенция за приходите имат правото да изискват всякаква информация, свързана с потребителите на букмейкъра, с изплатените му печалби, направените залози и други. Право на достъп при необходимост могат да получат още банки и отделни платежни институции, както и някои държавни органи и лица, представляващи институции, като ДАНС, НАП, КЗП, КЗК, ММС и други. Букмейкърите уверяват, че не предоставят личната ви информация на трети страни, преди да са напълно убедени в тяхната сигурност, но тази информация може да достигне още до колекторски или куриерски фирми, както и такива, занимаващи се с поддръжка на софтуера и хардуера на игрите, хостинг компании и дори охранителни фирми.

Всеки сайт за залози разполага с форма за контакти, от която може да отправите всякакви въпроси, които ви вълнуват в тази сфера, както и да поискате различни ограничения. Използват се и така наречените бисквитки, за събиране и обработване на личните данни, като всеки сайт е длъжен да предостави информация за политиката на бисквитките.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: