Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да изберем качествен часовник?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:49 / 25.03.2022Коментари (0)462
©
Съвременният пазар за часовници е достатъчно разнообразен и достъпен у нас, за да успеете да подберете перфектния модел за себе си. Всеки индивидуален потребител разполага със свой собствен набор от изисквания и предпочитания, които лесно биха могли да бъдат задоволени точка по точка. Но има и такива хора, които ще изпитат сериозно затруднение в своя избор поради по-малкото си наличен опит и познания. Специално за тези потребители ще уточним на какво трябва да обърнат внимание, когато търсят не просто някакъв часовник, а наистина качествен часовник.

Колко важна е марката?

Марката винаги е била ключов елемент от избора ни без значене какво точно купуваме. В часовниковата индустрия обаче тя има изключително специално място. Покупката на качествен часовник в повечето случаи означава избор между някои от основните лидери на пазара. Категорично, такива са Rolex и Rado, всички японски часовници Seiko, Casio и Citizen, а също така и Porsche, Tissot и много други.

Часовник с добър произход

Държавата, в която е произведен, говори много за един часовник. Неписан закон е, че щом той има швейцарски или японско произход, значи е качествен. В това има повече от известна доза истината. В действителност, в света трудно могат да се намерят достойни и утвърден конкурентни на Япония и Швейцария в часовниковата индустрия. Двете държави вече десетилетия наред държат лидерските позиции.

Значението на механизма на часовника

Трудно и неоснователно е да търсим отговора на въпроса кой е най-качественият и изпитан часовников механизъм. Причината е, че при всички ще откриете както много издръжливи във времето, така и не особено надеждни модели. Тук е по-скоро въпрос на индивидуален избор и на лични предпочитания. Кварцовите часовници са популярни с това, че са изключително точни, но при тях недостатъкът е необходимостта от смяна на батерията. Механичните часовници са истинска класика в жанра, но редовното и навременно ръчно навиване може да се окаже предизвикателство за някои потребители. Автоматичният часовник е изключително класен избор, тъй като се захранва директно от движението на вашата ръка. За целта обаче той трябва да се носи постоянно.

А визията?

Разбира се, че дизайнът на един часовник е от изключително значение. Това в крайна сметка е особен вид аксесоар. Особеното е, че не се подменя често, а и по един или друг начин говори за вашия социален и финансов статус, а дори и за принадлежността ви към дадена класа или професионално направление.

В тази връзка, добре е при избор на часовник да съобразите неговата визия с начина ви на живот или поне с мястото, на което ще го носите. Съвременните модели са ориентирани както към бизнес класата, така и към ежедневието. В повечето случаи специалистите съветват да разполагате с часовник за всеки ден и такъв, който може да се носи на специални случаи или в корпоративна среда. Начинът ви на обличане следва също да бъде съобразен, когато избирате конкретен модел.

Реплика или автентично качество?

Часовниците са специфичен аксесоар със специфична същност. Той не е просто декор към нашия стил, а изпълнява конкретна практическа функция. Ето защо компромисът с качеството при избор на реплика не е оправдан. Автентичният произход на часовника представлява гаранция за дълготрайна употреба и съвършена визия. Препоръката ни е да залагате единствено и само на такива модели, ако държите наистина на високо качество.

В случай че търсите оригинални часовници на супер цени – Timedix е отлично и надеждно място, на което да ги откриете. Онлайн магазинът е официален дистрибутор на световноизвестни марки и разполага с богата галерия от модели за всякакъв повод и стил.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: