Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да измиете автомобилен двигател евтино и безопасно
Автор: Екип Ruse24.bg 11:33 / 13.04.2023Коментари (0)502
©
Смята се, че измиването на двигателя на автомобила може да донесе повече неприятности, отколкото ползи. И това съвсем не е невярно. Неграмотно извършената процедура наистина може доведе до много проблеми и ненужни разходи. Това обаче не означава, че не можете да измиете двигателя. Възможно е и дори е необходимо. Отваряйки капака след зимата, всеки шофьор ще види "съсиреци" от неразбираемо вещество, с което е покрит най-скъпият и сложен агрегат на всяка кола - двигателят, пише AutoMedia.bg.

Коктейл от мръсотия, пясък, соли и различни технологични течности, започвайки от разлят антифриз и завършвайки с течове на масло. Така се образува една дебела кора върху всички възли и агрегати, което се отразява неблагоприятно на охлаждането на двигателя с вътрешно горене. По-просто казано, моторът започва да работи при необичайно високи температури, което, разбира се, ще се отрази на неговия ресурс. Умножете със задължителните ни задръствания и получаваме прегряване, което води до изкривяване на главата.

Естествено, в двигателното отделение също трябва да е чисто, но да правите това на автомивка, когато мръсотията, включително и от контактите на електрическите кабели, се отстранява с вода под високо налягане, не е разумно. Никакви опаковки, които внимателно покриват високоволтовите проводници и намотки, няма да ви спасят. Качественото измиване на двигателя не е бърз процес, на който трябва да се отдели достатъчно свободно време. И никой няма да го направи по-добре от собственика на колата.

И така, първото нещо, което трябва да запомните, е, че двигателят се измива топъл: не горещ или студен, а топъл. Ако температурната стрелка се е отделила от края, докосвайки първото деление, можете да започнете. Без водоструйки и кофи с вода, отстранявате основната мръсотия с влажна кърпа със сапунена пяна, избърсвате пяната със сух парцал и ще видите резултата.

Наличието на вода от въпросната пяна пък се отстранява най-добре със специални съединения или почистващ препарат за спирачки - те няма да навредят на основните елементи и бързо ще се изпарят. Между другото, за да не се намокрят кабелиге, има и един доказан "трик“, напръскайте ги с проникваща смазка и полученият маслен филм няма да позволи на водата да попадне върху проводниците.

За да постигнете идеална чистота, ще ви трябва или търпение и работа, или парогенератор. Можете да го вземете назаем, да го наемете и дори да го купите - в китайския онлайн битпазар вече има доста бюджетни опции, които ще донесат много радост на домакинството след това. Парогенераторът бързо и ефективно премахва мръсотията, справя се дори с трудни зони и също така е снабден с тънък накрайник, който ви позволява да насочвате парата и към труднодостъпните места.

А най-добре е да използвате и двата метода - първо с кърпа със сапунена пяна, след това с парогенератор и накрая с сух парцал. Така можете напълно да измиете двигателното отделение за два до три часа със спокойно темпо, но тази процедура ще увеличи ресурса на двигателя, ще избегне ненужните разходи и ще удължи живота на автомобила като цяло. С една дума, доста достойно забавление за някой ден от уикенда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: