Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да поддържаме сребърните си бижута?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:20 / 27.10.2022Коментари (0)264
©
Сребърните бижута са популярен избор за много хора заради красивия си блясък. Въпреки това сребърните бижута могат да потъмнеят с течение на времето, ако не се полагат подходящи грижи за тях. Ето няколко съвета за това как да поддържате сребърните си бижута, така че да продължат да изглеждат по най-добрия начин.

Сребърните бижута са популярен избор за много хора, тъй като са едновременно стилни и универсални. Въпреки това сребърните бижута могат да бъдат податливи на потъмняване, ако не се полагат подходящи грижи за тях. За да запазите сребърните си бижута в най-добрия им вид, е важно да следвате няколко прости съвета за грижа и поддръжка.

Независимо дали сте се спрели на гривни, колиета или сребърни пръстени онлайн едно от най-важните неща, които трябва да запомните, когато се грижите за сребърните бижута, е да избягвате контакт с химикали. Това включва неща като парфюм, лак за коса и лосион. Тези химикали могат да влязат в реакция със среброто и да предизвикат неговото потъмняване. Ако трябва да използвате тези продукти, не забравяйте да поставите сребърните си бижута, след като сте ги нанесли.

Също така е важно да избягвате излагането на сребърните си бижута на солена вода или хлор. Тези вещества също могат да причинят потъмняване. Ако ще плувате или ще прекарвате време във водата, задължително първо свалете сребърните си бижута.

Когато не носите сребърните си бижута, е важно да ги съхранявате на хладно и сухо място. Това ще помогне за предотвратяване на потъмняването. Добър вариант за съхранение е кутия за бижута, облицована с филц. Можете също така да закупите специални кърпи за полиране на бижута, които са предназначени да предпазват сребърните бижута от потъмняване.

Ако сребърните ви бижута все пак потъмнеят, можете да направите няколко неща, за да се опитате да премахнете потъмняването. Един от вариантите е да използвате разтвор за почистване на бижута, специално предназначен за сребро. Друг вариант е да използвате паста, направена от сода бикарбонат и вода. Не забравяйте да спазвате указанията на избрания почистващ разтвор, тъй като някои разтвори могат да повредят сребърните бижута.

Ако сребърните ви бижута са силно потъмнели, може да се наложи да ги занесете за почистване при професионален бижутер. Това обаче трябва да е крайна мярка, тъй като професионалните бижутери могат да бъдат доста скъпи.

Като следвате тези прости съвети, можете да помогнете на сребърните си бижута да изглеждат по най-добрия начин в продължение на много години. Изберете онлайн любимите си артикули и се грижете за тях добре, за да може да ги използвате максимално дълго време.

За да запазите сребърните си бижута в най-добрия им вид, е важно да ги почиствате и полирате редовно. Можете да използвате кърпа за почистване на бижута или мека кърпа без власинки, за да изтриете всички замърсявания и пръстови отпечатъци. Ако сребърните ви бижута започнат да изглеждат матови, можете да използвате кърпа за полиране на бижута, за да възвърнете блясъка им. Не забравяйте да съхранявате сребърните си бижута на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: