Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как дартсът се превърна в толкова популярен спорт?
Автор: Екип Ruse24.bg 18:49 / 02.03.2021Коментари (0)801
©
Вероятно, когато чуят за дартс, повечето хора се сещат за заведение и просто едно хвърляне на стрелички, докато се пие поредната бира. Всъщност дартсът може да бъде и нещо много повече, поне в някои части на света, като например Великобритания. Там телевизионни гиганти като BBC и Sky Sport заплащат тв права, за да излъчват на живо най-големите турнири. Този спорт има огромна маса от фенове и това неизменно носи и до наливането на повече пари в него. Това е и причината всяка следваща година наградните фондове да скачат нагоре. 

При такава популярност на спорта, не е изненада, че той намира място и в сайтовете за спортни залози, като у нас голямо разнообразие от дартс залози се предлага в платформата на Bwin, където налични пазари има за мачовете от всички големи турнири. Ще откриете повече информация за букмейкъра Bwin на nostrabet.com, където е на разположение подробен анализ на всички възможности, който се предлагат.

Турнирите от PDC веригата се водят за елита в дартса, а общият награден фонд в тях през 2016 година беше в размер на 2 милиона долара, докато през 2018 година той вече достигна 11.2 милиона долара. Някои от най-популярните и престижни дартс състезания в света са PDC World Darts Championship, World Matchplay, UK Open, World Grand Prix, Premier League и Grand Slam. Най-голяма слава и пари носи световното първенство, което включва 72 участника, а срещите от него се излъчват от над 130 държави по целия свят. 

Новият световен шампион по дартс, който стигна до трофея в началото на тази година се казва Гъруин Прайс. Той е от Уелс и е на 35 години. Ако тази възраст ви се струва напреднала за спортист, то при дартсът нещата не стоят точно така, там няма голямо физическо натоварване, така че често състезателите са доста по-възрастни, а обикновено имат и добре закръглени коремчета. Гъруин Прайс е един от стройните участници, като с триумфа си той прибра награда от 500 000 долара. Неговият опонент във финала Гари Андерсън пък ще трябва да се задоволи с премия от 200 000 долара. Освен това, Прайс вече е и новият номер едно в световната ранглиста, измествайки от тази позиция доскорошния лидер Майкъл ван Гервен, който е друго голямо име в дартса. През последните няколко години Майкъл ван Гервен печели по над 1 милион паунда годишно. След третата световна титла, която спечели холандецът вече има няколко големи спонсора, които го подкрепят. 

Най-голямото име в дартса обаче е това на вече навършилия 60 години Фил Тейлър с прякор Силата, който доскоро още продължаваше да се състезава. Той е носител на рекордните 16 титли от световни първенства и общо 85 големи трофея. Фил Тейлър се смята за най-успешният играч в цялата история на този спорт. Той е бил номер едно в световната ранглиста в продължение на 13 години, а през втората половина на 90-те години започва серията му от осем поредни световни титли.

Атмосферата на един дартс турнир е изключително наелектризираща и наподобява футболен мач. Големи тълпи от хора с колоритни костюми, фланелки и лозунги. Много шум, много бира и емоции. Когато една дисциплина пък стане толкова популярна следва въпросът, защо да не бъде добавена на Олимпиада. Според мнозина дартс привърженици това е следващата стъпка, която ще издигне любимият им спорт на нови висини.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: