Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как дартсът се превърна в толкова популярен спорт?
Автор: Екип Ruse24.bg 18:49 / 02.03.2021Коментари (0)788
©
Вероятно, когато чуят за дартс, повечето хора се сещат за заведение и просто едно хвърляне на стрелички, докато се пие поредната бира. Всъщност дартсът може да бъде и нещо много повече, поне в някои части на света, като например Великобритания. Там телевизионни гиганти като BBC и Sky Sport заплащат тв права, за да излъчват на живо най-големите турнири. Този спорт има огромна маса от фенове и това неизменно носи и до наливането на повече пари в него. Това е и причината всяка следваща година наградните фондове да скачат нагоре. 

При такава популярност на спорта, не е изненада, че той намира място и в сайтовете за спортни залози, като у нас голямо разнообразие от дартс залози се предлага в платформата на Bwin, където налични пазари има за мачовете от всички големи турнири. Ще откриете повече информация за букмейкъра Bwin на nostrabet.com, където е на разположение подробен анализ на всички възможности, който се предлагат.

Турнирите от PDC веригата се водят за елита в дартса, а общият награден фонд в тях през 2016 година беше в размер на 2 милиона долара, докато през 2018 година той вече достигна 11.2 милиона долара. Някои от най-популярните и престижни дартс състезания в света са PDC World Darts Championship, World Matchplay, UK Open, World Grand Prix, Premier League и Grand Slam. Най-голяма слава и пари носи световното първенство, което включва 72 участника, а срещите от него се излъчват от над 130 държави по целия свят. 

Новият световен шампион по дартс, който стигна до трофея в началото на тази година се казва Гъруин Прайс. Той е от Уелс и е на 35 години. Ако тази възраст ви се струва напреднала за спортист, то при дартсът нещата не стоят точно така, там няма голямо физическо натоварване, така че често състезателите са доста по-възрастни, а обикновено имат и добре закръглени коремчета. Гъруин Прайс е един от стройните участници, като с триумфа си той прибра награда от 500 000 долара. Неговият опонент във финала Гари Андерсън пък ще трябва да се задоволи с премия от 200 000 долара. Освен това, Прайс вече е и новият номер едно в световната ранглиста, измествайки от тази позиция доскорошния лидер Майкъл ван Гервен, който е друго голямо име в дартса. През последните няколко години Майкъл ван Гервен печели по над 1 милион паунда годишно. След третата световна титла, която спечели холандецът вече има няколко големи спонсора, които го подкрепят. 

Най-голямото име в дартса обаче е това на вече навършилия 60 години Фил Тейлър с прякор Силата, който доскоро още продължаваше да се състезава. Той е носител на рекордните 16 титли от световни първенства и общо 85 големи трофея. Фил Тейлър се смята за най-успешният играч в цялата история на този спорт. Той е бил номер едно в световната ранглиста в продължение на 13 години, а през втората половина на 90-те години започва серията му от осем поредни световни титли.

Атмосферата на един дартс турнир е изключително наелектризираща и наподобява футболен мач. Големи тълпи от хора с колоритни костюми, фланелки и лозунги. Много шум, много бира и емоции. Когато една дисциплина пък стане толкова популярна следва въпросът, защо да не бъде добавена на Олимпиада. Според мнозина дартс привърженици това е следващата стъпка, която ще издигне любимият им спорт на нови висини.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: