Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как лесно да извадим, попаднала в купичката, част от черупката на яйце
Автор: Десислава Томева 14:40 / 03.10.2024Коментари (0)736
© Blagoevgrad24.bg
Яйцата са основен продукт в много кухни и често са неотменима част от нашите ястия. Те се използват в приготвянето на омлети, застройки на супи и множество сладкиши. Но какво да правим, когато малка част от черупката попадне в купичката? Вместо да се мъчим да я гоним с пръсти, има по-лесен и по-ефективен начин!

Методът с по-голямата черупка

Когато чупите яйце, можете да срещнете ситуация, в която малка част от черупката попадне в съд с яйцето. Вместо да търсите с пръсти или да се опитвате да я извадите по труден начин, просто вземете по-голямата част от черупката на яйцето и я използвайте, за да уловите малкия фрагмент. Тази техника е не само бърза, но и много ефективна.

Когато счупите яйцето, уверете се, че го правите над купичката, в която искате да го изсипете. Препоръчва се да счупите яйцето с лек удар в ръба на купата, за да получите чиста цепнатина.

Безопасност при използване на сурови яйца

Преди да използвате сурови яйца, е важно да се уверите, че те са чисти. Препоръчително е да ги измиете със сапун и гъба, за да намалите риска от замърсяване със салмонела. Салмонелата е бактерия, която може да предизвика хранителни отравяния, и измиването на яйцата е един от начините да се предпазите. Винаги следвайте основните правила за хигиена в кухнята, за да гарантирате безопасността на вашите ястия.

Яйцата не само, че са универсален продукт, но и предлагат множество ползи. Те са източник на протеини, витамини и минерали, което ги прави идеални за включване в диетата ни. Освен това, с тях можем да създадем разнообразие от ястия, което прави кухнята ни по-интересна. Независимо дали готвите за себе си или за семейството си, умението да работите с яйца и да избягвате малките неудобства, като попадането на черупки, може да направи процеса по-приятен.

Така че, следващия път, когато чупите яйце, помнете този лесен метод и правете готвенето по-лесно и приятно!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
51-ото Народно събрание
Зима 2024/2025 г.
Левски в Първа лига за сезон 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожар край хвостохранилището на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: