Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как можете да прехвърлите мобилния си номер към друг оператор без много проблеми и разправии?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:19 / 03.05.2022Коментари (0)446
©
Лоялността към един мобилен оператор не е лошо нещо, но има ситуации, в които се налага да преминем към друг телеком - дали заради по-изгодни тарифи, заради желание да се включим в една група с близки и приятели или пък поради друга причина. При това логично искаме да запазим своя номер - ако го ползваме от много години или пък включва лесно запомняща се поредица от цифри.

За щастие това е възможно, защото е добре регулирано и се прилага от година, а цялата процедура е сравнително лесна. Нещо повече - своят номер могат да пренесат, както потребителите с абонаментен договор, така и ползващите предплатена услуга. При приемащия оператор те могат да преминат към договор или пък към предплатена услуга, пише mobilebulgaria.com.

Какво трябва да се направи?

За да задействате процедурата е достатъчно да подадете писмено заявление за пренасяне на номера в офис на приемащия оператор - този, към който искате да преминете. Заявлението се подава лично, от пълномощник или пък от законен представител на абоната. Vivacom поддържа и онлайн подаване след избор на план, но не и за предплатени услуги. При A1 има опция за пренос на номер при избор на план, но после трябва да се посети магазин за подписване на заявлението.

Ако притежавате повече номера е възможно да пренесете всички с едно заявление, процедурата е безплатна. В случай, че няма причини за отказ на пренасяне ще получите уведомление за пренасяне на номера и за датата, на която ще стане това. По закон пренасянето се осъществява в рамките на 2 работни дни, считано от датата на подаване на заявлението.

В този срок влиза и т.нар. "прозорец на преносимост", който е не по-дълъг от 5 часа - това е времето, в което номерът се деактивира в старата мрежа, активира се в новата, а базите данни на операторите се обновяват. Въпросният прозорец е всеки работен ден между 9 и 14 часа.

Какви проблеми могат да възникнат?

Ако имате сключен срочен договор и/или изплащате устройства напълно логично ще трябва да изплатите на сегашния си оператор съответните неустойки, както и останалите дължими лизингови вноски, ако сте закупили устройство.

Не е пречка да пренесете номера си, дори и ако мобилната услуга е част от пакетно предложение с други услуги - в този случай ще може да продължите да ги ползвате, но най-вероятно без преференциалните условия за целия пакет.

Мога ли да се върна към старата мрежа?

Да, няма проблем след пренасяне на даден номер към нов оператор той да бъде върнат към първоначалната мрежа. Процедурата е същата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: