Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как обикновен сапунен разтвор помага на шофьорите
Автор: Екип Ruse24.bg 10:13 / 31.05.2023Коментари (0)330
© Sofia24.bg
Знаете ли как обикновен сапунен разтвор помага на шофьорите? Ето няколко трика, за които са ви необходими единствено сапун и вода. Както и всичко останало, и цените за дори най-обикновена проверка на колата в сервиз са нараснали много. Ето защо ви разказваме за ефективни и евтини начини за намиране на определени проблеми, които неизбежно възникват с голяма част от употребяваните автомобили. За един от т.нар. гаражни методи ви разказваме сега. Позната ситуация - климатикът изведнъж започва да работи слабо. През лятото, в жегата, такава повреда е особено неприятна. И също така заплашва с доста сериозни разходи още на етап на диагностика.

В крайна сметка първо трябва да определите мястото на изтичане на фреона. За това принципно се използва специален флуоресцентен състав, който не е много евтин. Най-често, при употребяваните коли, причината за изтичане на хладилен агент е в износването на уплътнителните пръстени. С течение на времето гумените продукти изсъхват и губят своята плътност. Изтичането на газ обикновено е малко, но води до факта, че е необходимо системата да се зарежда с фреон всяка година. За да намерите от къде изтича фреонът, се използва така нареченият сапунен разтвор, пише AutoMedia.bg.

За да го направите, вземете обикновен сапун, поставете го в топла вода и го оставете да се разтвори. След това агентът се нанася внимателно върху свръзките на системата. Може да го натъркате обилно и по радиатора на климатика . За щастие, при повечето коли е лесно да се стигне до него. След това включвате климатика и внимателно преглеждате системата. Ако, да речем, сапунени мехурчета се появят на радиатора, тогава течът е от него. Ако е от някоя от свръзките, то тогава проблемът е в уплътнението. Имайте предвид, че този метод работи само ако вътре в системата е останало поне малко количество хладилен агент. Но ако газът вече е успял да се изпари, тогава няма да има резултат.

В допълнение, решението със сапунения разквор е много полезно, ако спукате гума на пътя . Така наречената бавна пункция може значително да съсипе живота на водача. В този случай въздухът излиза постепенно и шофьорът често не разбира каква е причината. Също така не е лесно да се открие дупката с просто око. За това е сапунената течност. Разтриваме гумата и гледате за мехурчета. След това остава да вземете ремонтен комплект с лепило и фитил и да направите елементарен ремонт.

И решението ще помогне за премахване на последствията от неправилното почистване на предния панел. Това е когато на автомивката майсторите търкат таблото с гъба за обувки. Пластмасата блести като нова, но прахът полепва страхотно по нея. Течността перфектно премахва мръсните петна, които се появяват след такава "услуга“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: