Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви са причините за ликвидирането на Георги Илиев?
Автор: Екип Ruse24.bg 10:47 / 01.01.2024Коментари (0)1665
©
Един от сценариите за мафиотсткото убийство, който е и най-малко вероятният, е за колосален залог от 1 000 000 долара, направен в азиатска нелегална букмейкърска къща в средата на 2003 г. Тогава Илиев брои пачките за това, че отборът му "Локомотив" (Пловдив) ще стане шампион на България през настоящия сезон. Азиатците приемат залога и дават високия коефициент - 300 към 1. "Локомотив" (Пловдив) става шампион на България за първи път в историята си, а букмейкърите са принудени да изплатят 1 000 000 на Георги Илиев. 

Разследващи не отричат и поредицата убийства, това на Георги Илиев, Райко Кръвта и Васил Горчев-Кьоравия, да са свързани единствено с провала на 839-килограмова пратка кокаин, спипан на борда на яхтата "Есприта" в испански води, гласи друга от  версиите за ликвидирането на боса на ВИС-2. 

Възможна причина за ликвидирането на Главния изскача и около схема за пране на пари, твърдят ченгета. Жоро Илиев убеждава няколко хърватски граждани да се явят на търг като подставени лица и да наддават за закупуване на хотели на Адриатическото крайбрежие. Обещани са им тлъсти комисиони. Хърватите издействат по-ниски цени и хотелите са купени за около 30 млн. евро всеки поотделно. В крайна сметка подставените лица са прецакани, след като Жоро Илиев не спазва обещанието си и не изплаща тлъстите им комисиони. Както вървят нещата истината надали някога ще излезе наяве като при повечето поръчкови убийство. 

Основната версия е, че убиец на Жоро Илиев е Васил Арарски, по-известен като Райко Кръвта, пише "България днес".

Според властите Илиев и Арарски са имали спор относно кой да оглави пазара за наркотици в Югозападна България. Райко Кръвта е убит няколко месеца по-късно.

На 25 август 2005 г., пред заведението на Жоро Илиев "Буда бар" в курорта Слънчев бряг, около 22:30, снайперист го прострелва пред десетки свидетели. Убийството е сходно с това на собственика на МГ Корпорация Илия Павлов. Убийството става малко след победа на Локомотив Пловдив (тогава собственост на Георги Илиев). Босът отива да празнува победата на отбора си в Слънчев бряг. Главния е убит точно когато става да говори по телефона си. Умира на място – с един куршум в сърцето, а по него стреля снайперист от съседен хотел. 

Пушката "Аншуц" 22-ри калибър, с която е бил застрелян Георги Илиев, се съхранява в МВР.

Преди погребението на Георги Илиев възниква спор между вдовицата му Мая Илиева, майка му и сестра му. Мая заявява, че желанието на боса на "ВИС 2" и "ВАИ холдинг" е трупът му да бъде кремиран. Майката и сестрата са твърдо против и смятат, че Илиев трябва да бъде погребан в родния му град Кюстендил и останките му да бъдат положени до тези на брат му. В края на краищата Мая Илиева кремира трупа на съпруга си. Част от прахта е предадена на майка му, втората част е запазена от вдовицата – Мая, а третата е положена в Софийските централни гробища.

Още по темата: общо новини по темата: 1
16.02.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: