Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какви са различните типове слушалки и как да изберем подходящите за нас ?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:04 / 27.04.2023Коментари (0)507
©
С развитието на технологиите, слушалките или така наречените Earphones/Headphones (в зависимост от метода на поставяне) стават все по-често използван технически компонент. Те помагат в работата, докато спортувате, за забавление или просто правят всички ежедневни действия по-практични и забавни. Все по-нашумяло е използването на им на работното място или по време на шофиране. Това позволява използването и на двете ръце, което ви прави по-практични и ефективни в дейността, която извършвате. Поради огромното разнообразие на пазара аудио слушалки са продукт, който трябва да бъде проучен преди да направите своя избор. Често се случва човек да бъде примамен от “добрата" оферта в даден магазин, но в последствие те спират да работят или се оказват непрактични.

Поради наличието на доказани аудио модели на едни от най-известните компании производители като Apple, Samsung, JBL и други на пазара, се появяват така наречените “реплики", за които трябва да внимавате. Те са на изгодни цени и хората биват примамени от привлекателния им външен вид. Често срещано е, такъв тип техника с недоказан произход да бъде повредена или да не извършва функциите, които са описани. Следвайки тези съвети, си гарантирате направата на възможно най-правилния и практичен избор.

Различни видове слушалки и техните разлики

На пазара има различни видове, като всеки тип е създаден за определена цел. Те са подходящи както за телефон, така и за компютър. Ето някои от най-популярните:

- in-ear  – те са малки по размер и пасват перфектно в ушния канал. Поради тази причина се наричат още и “тапички" тъй като в края си имат гумени или силиконови накрайници, които служат за уплътняване в ухото и стабилизация. Предлагат добро качество на звука и са налични на достъпни цени от редица производители. Те са със скромни размерни, лесно преносими и идеални за хора, които са постоянно на път.

- on ear – те се позиционират върху ушите и са леки и преносими. Те са добър избор за хора, които предпочитат класически изглед и не искат да носят големи слушалки. Често са със съпровождащи “скоби", които позволяват стабилното прикачане към ушната мида и поради това са подходящи по време на спортуване. Те предлагат добро качество на звука и са налични във версии с кабел и безжични.

- слушалки тип диадема – те покриват цялото ухо, поставят се на главата и са подходящи за хора, които искат висококачествен звук и изолация на шума. Диадемните аудио слушалки са налични във версии с кабел и безжични и са идеални за дълги сесии на слушане, защото не напрягат вътрешността на ухото.

- спортни – те са проектирани за спорт и физически дейности. Те са устойчиви на пот, леки и осигуряват сигурно прилягане.

Характеристики на аудио Headphones

За да сте сигурни, че сте заложили на качествени такива е необходимо да се сравнят различни модели, за да бъде гарантиран правилния избор. Ето някои от особеностите, които да вземете под внимание при избор:

- с кабел или безжични – слушалките с провод са свързани към устройството чрез кабели, докато безжичните се свързват чрез Bluetooth или други безжични технологии. Безжичните  предлагат повече свобода на движение, но са с батерии и съответно изискват зареждане. Това ги прави изключително мобилни и лесни за употреба във всякакви ситуации, но издръжливостта им е ключовия фактор според който да изберете най-добрите за вас. Някои имат дълъг живот на батерията, докато с други имате варианта както за блутут използване, така и за употреба с кабел по време на зареждане. Жичните са по-лимитирани откъм удобство, но батерията им не пада и могат да се използват на практика постоянно.

- шумоизолация или Шумопотискане – те блокират външния шум, като физически покриват ухото, докато тези с шумопотискане използват технология за блокиране на шума електронно. Слушалките с активно шумопотискане са по-скъпи, но предоставят по-добро аудио изживяване в шумни среди. Ако обичате да слушате музика, но често сте в среда с много хора, движение или на открито това е фактор, на който трябва да обърнете особено внимание при избора си.

- bass Boost – earphones с Bass Boost предлагат подобрена реакция на баса и са подходящи за хора, които обичат музикални жанрове като хип-хоп, рок или електронна музика.

- микрофон – слушалките с вграден микрофон са идеални за телефонни разговори, видео чатове и гласови записи. Това позволява и удобна употреба на работното място и са широко разпространени в офиси и конкретно в кол центрове.

За какви поводи са подходящи слушалките?

Те предлагат множество предимства и са подходящи за различни поводи с цел забавление или извършване на определена работна дейност. Ето някои от ползите от използването им:

- лично изживяване – това е двустранна полза, която позволява да слушате музика или аудио без да пречите на другите, а едновременно с това си гарантирате дискретност в случай, че трябва да чуете нещо, което е поверително;

- концентрация – тези аксесоари ви помагат да се фокусирате върху аудиото и да блокирате външните смущения, като ги правят идеални за учене, работа или медитация. Такъв тип концентрация позволява игнорирането на външни фактори, намаля разсейването и гарантира продуктивно време, което да използвате пълноценно за лични или работни нужди;

- висококачествено аудио – предоставят имерсивно аудио изживяване, като изолират звука и подобряват качеството му;

- мобилност – wireless слушалките ви позволяват да се движите свободно, без да се тревожите от оплитане на кабелите, което е голямо предимство, ако ежедневието ви е динамично, изпълнено с разговори;

- спорт – те са устойчиви на пот и осигуряват здраво прилягане, което ги прави подходящи за физически активности. Повечето модели разполагат с пластмасови говорители.

Изборът на правилните аксесоари може да подобри вашето аудио изживяване и да осигури няколко предимства, сред които първокачествен звук и комуникация с другите. При избора си обмислете типа, функциите и повода. Може да купите аудио слушалки от оторизиран онлайн магазин и да сравнявате цени и отзиви, за да намерите най-добрата опция за вас. Без значение дали слушате музика, гледате филми или играете игри, те ви помагат да се въплътите максимално в своето аудио изживяване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: