Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Какво трябва да знаем за дозирането на хранителните добавки?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:58 / 23.02.2023Коментари (0)507
©
Ако честно си признаете, едва ли се храните по най-здравословния начин. Специалистите препоръчват определени порции зеленчуци и плодове на ден, които е трудно да си набавите в напрегнатото ежедневие. Това е и причината все повече хора да използват хранителни добавки, смятат от Хелтстор

Те не само ви помогнат в набавянето на липсващите вещества, но също така допринасят за пречистването на организма, засилването на имунитета, добрата работа на сърцето, детоксикацията или отслабването. За да се доверите на определена хранителна добавка, тя трябва да притежава сертификат за качество и да е одобрена за използване от съответните здравни органи.

Как да изберете правилния продукт?

В един подобен препарат може да има различни витамини, минерали, билки, аминокиселини и други съставки. Всяка една хранителна добавка има причина да се предлага под определена форма. В търговската мрежа ще срещнете прахчета, капсули, таблетки, течни препарати и други. 

Съставките в хранителните добавки трябва да бъдат предложени в такава форма, че организмът да ги усвои лесно и безпроблемно. Понякога витамините действат правилно само в подходящата комбинация. За здрави стави се препоръчва да използвате заедно калций, витамин D и витамин K. От онлайн магазин Healthstore ви предлагат лесен метод, за да изберете подходящата хранителна добавка:

- четете съдържанието – не вярвайте на празни обещания, които ви обещават нереалистични ползи. На етикета много точно е описано какво съдържа определения препарат;

- да е подходяща за вас – има редица продукти разработени за специфични оплаквания или възрастова категория. Ако вие не спадате към нея, може да не е правилно да приемате продукта. Съветваме ви, да потърсите мнения на лекари или други специалисти;

- да е качествена – избирайте само от доказани търговци, които гарантират, че хранителните добавки имат нужните сертификати и са безопасни.

Добрата комбинация от витамини, минерали, микроелементи, билки и други, заедно със балансираната диета са идеалният начин, да предпазите организма си и да бъдете здрави.

Защо правилното дозиране е толкова важно?

Има хора, които вярват, че по-голямо количество от даден препарат, ще окаже по-бърз и по-добър ефект върху здравето им. Това е и причината производителите много стриктно да ви информират точно по какъв начин, трябва да приемате съответните витамини. 

На опаковките винаги е изписана препоръчителната дневна доза. Тя не бива да се надвишава. Има значение и дали се пие сутрин или вечер на гладно или не. Следвайте указанията на етикета и ще имате желаните положителни резултати. Препаратите не заместват здравословното хранене, а го допълват.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: