Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Калин Благов, интериорен дизайнер: Цветовете на годината в обзавеждането са прасковен мъх, бургундско и шоколадово
Автор: Харитина Агопян 10:59 / 29.03.2024Коментари (0)1142
© Фокус
Цветът на годината в интериорния дизайн е “прасковен мъх". Това каза интериорният дизайнер Калин Благов в “Денят на Фокус" по радио “Фокус". “Той е излъчен от “Пантон". Това е лайтмотивът в цветовите гами през 2024 г. Този цвят предполага жизнерадост, топлина, слънце, това е цветът, около който според последните модни тенденции оформяме вътрешното пространство", поясни Благов.

“Модният дизайн, интериорният дизайн, всички дизайн направления са свързани помежду си. Мощното завръщане към земните тонове в последните години набираше скорост и тази година е в своя пик. По-естествени материали, завръщане към камъка и дървото са характерни за вътрешното обзавеждане през 2024. Бургундско е друг цвят на годината - изключително наситено червено, като хубаво червено вино. Шоколадово кафявото също е актуално", каза още Благов.

Всички тонове на сивото остават константна величина в интериора. “Може да се фокусираме върху заоблените форми, които стартираха силна тенденция преди 2 г. Тази година е година на арките и дъгообразните форми у дома, най-вече във вратите и прозорците", даде подробности дизайнерът.

“Тапетите отново стават много модерни. Геометричните форми като мотиви на тапетите, както и точките, също са желани в момента от клиентите. Силна тенденция е и комуникацията между един конкретен цвят и всички останали компоненти в стаята - т.е. стая, която е напълно едноцветна", поясни Благов.

“Има класически пропорции - например 60% основен цвят, 30% допълващ, 10% акцент. Вариациите обаче са тотално свободни. През 2024 г. имаме връщане към природата - ако се чудим как да комбинираме мебелите, достатъчно е да погледнем през прозореца и да вкараме тези цветове в стаята си", уточни Калин Благов.

Бягството от корпоративното усещане личи дори в офиса - търсене на зеленина, усещане, че си у дома, не в стегната среда. “Екологичното строителство е начин да се приближим до естественото. Нещата, които обличаме, с които се храним, ни отдалечават от природата и естествено е да търсим отново път към нея. Модните тенденции опитват да наваксват това отдалечаване. Копнежът за свобода е важен компонент дори в интериорния дизайн", смята Благов.

“Милано събира дизайнери от цял свят. Пространството в Италия навсякъде “говори". В края на април ще има Миланска седмица на

дизайна, която ще разкрие още интересни нови тенденции във вътрешното обзавеждане", стана ясно от думите на Благов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: