Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Калина Паскалева с разтърсваща изповед в мрежата
Автор: Екип Ruse24.bg 12:59 / 14.01.2022Коментари (3)794
© Фейсбук
Журналистката Калина Паскалева написа емоционален пост във Фейсбук, свързан със свободата и избора да нямаш деца. Публикуваме целия текст без редакторска намеса: 

Да поговорим за свободата.

Не за зелените сертификати - всеки има право на избор и аз спирам с агитацията си за ваксинацията.

Излязоха последните данни за населението на България и как сме се стопили с близо милион.

Редовни фейсбук-хейтъри обвиняват за това предишното правителство, като вероятно не са запознати, че в световен мащаб се наблюдава това явление - дали заради еманципацията, глобализацията или просто защото човек е по-голям егоист, отколкото в миналото и иска първо да се реализира, а после да създаде поколение.

Все по-често чувам “А ти кога ще родиш? Като имаш деца, тогава говори!". Това, първо са думи на тежко невъзпитани хора, които вероятно не се замислят, че може да имам и здравословен проблем. За щастие, такъв нямам. Но психически - имам. Не искам да ставам майка към този момент, защото не желая да лишавам детето си от всичко, което му е нужно за добро израстване, с други думи разбирай - не съм добре осигурена финансово. А за разлика от други, няма да се хвана с чичко-паричко, който ще ме смята за изтривалка и ще съм безгласна буква в отношенията ни - както са повечето жени на бизнесмени, инвеститори, политици, банкери и т.н. Тяхното интелектуално ниво е твърде нищожно, за да осъзнаят в каква ситуация са поставени и как една грешна стъпка ще разруши фалшивия им свят. Евентуален развод ги прави отново доживотни робини на собствените им комплекси, тъй като през живота си не са хващали работа и срамът, че вече не носят скъпи парцали и не карат джип, няма да им даде мира. Не знам дали ви е направило впечатление колко жени бяха убити от началото на годината от мъжете си - независимо бивши или настоящи. В България има чудовищен проблем с домашното насилие. От няколко години е тренд известни личности да говорят за това и да имитират кампании за борбата с него, които имат нулев ефект. И казвам това от позицията на човек, който посвети една от книгите си за този бич и пръв призна, че е бил жертва на това още в младежките си години. 

Бях особено възхитена от инициативата на Цвета Караянчева за промяната в закона за домашното насилие, но обществото вместо да я подкрепи, й правеше колажи с поцинкована кофа и я оплюваше жестоко. От снощи пък се пишат статуси как си е получила заслуженото, че Отровното трио са я осъдили. Но… хората са такива, каквито са. Точно затова намираме и в куфари разчленено майчино тяло от ревнив мъж. И тази изродщина се забравя след два дни.

Преди малко повече от 72 часа наркозависим убива млад мъж и ние обявяваме в новините, че причината е битов скандал за фойерверки, а истината е, че до това се е стигнало от мълчанието на обществото и апатията на кварталните полицаи. Защо ли? Защото сега излизат клипове на убиеца и непристойното му поведение в квартала - заплахите му за убийство на съседи, знанието на повечето, че има проблеми с дрогата, знанието и кой е дилърът му. Нали разбирате, че агресията е следствие на прекомерна употреба на наркотици? А дали медиите изнасят тази информация - не им е важно може би? Има ли сред журналистите пушачи на трева, сред продуцентите дишачи на бЕло? Има ли главни редактори, които се качват да карат колите си мъртво пияни?

Това са само нюанси на грозната картина.

Озлобен, озверен, гневен народ. Всеки от нещо е недоволен. Но не и от собственото му аз - той за себе си е винаги прав.

Корумпирани сме до мозъка на костите си, нямаме доверие в институциите, в управляващите - защото ги виждаш от ден едно как не спазват нищо от това, което са ти обещали. Ама си ги избрал и сега какво ще правиш? Ще си признаеш ли, че си допуснал грешка? Ще те натискат сметките, детето ще плаче, че са му скъсани обувките, якето му е малко, жена ти е кисела - не си я водил на ресторант от три месеца. Ти ще се качиш нервен в колата, ще псуваш, ще засичаш, ще излезеш да се сбиеш дори на светофара. И всичко това защо?

Не е защото нямаш пари. Нямаш съзнание, пич, в криворазбран морал живееш.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 14.01.2022 г.
-4
 
 
Не вярвам някой мъж да иска дете от теб. Иначе, психо проблемите си ги имаш по рождение..
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: