Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Камата: Самообвинявам се, че не отделих Марадона от ''лешоядите'', а Меси не заслужаваше да си тръгне от Барса
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 17.08.2022Коментари (0)784
©
Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал на ESPN, в която сподели, че се самообвинява, че не е отделил легендата Диего Марадона от хората, които го доведоха до смърт. Той също така за пореден път подчерта, че е поддържал близки отношения с Дон Диего до 2016 година. Известно е, че Христо Стоичков посети къщата на Диего Марадона и домакинството на Ривър Плейт. Ето какво заяви Камата:

“Самообвинявам се, че не го отделих от “лешоядите". Винаги съм казвал, че са “лешояди"… Но тъй като не настоявах достатъчно за това… Заради приятелството, което имахме. Понякога си седя вкъщи и си мисля: “Няма ли какво да направиш?" Чувствам се малко виновен. Имах възможността да бъда до него. Вбесяваха ме да гледам тези, които бяха с костюми и вратовръзки. Тези типове го накараха да се чувства самотен. Диего никога не се е дистанцирал от своите приятели", започна Стоичков. 

“Имах всички възможни негови телефони номера. Много пъти сме разговаряли. Последният беше на 2-3 февруари 2016 година, когато го поканих на мача за 50-годишния ми юбилей. След това на 8 февруари лично ми се обади за рождения ми ден. Оттам нататък така и не успях да се свържа с него. Винаги беше заспал, уморен, играещ футбол или на разходка… Тогава за последен път го чух", продължи българинът.

“Вижте, аз се запознах с Диего през 1990 година. Оттогава до последния ни разговор на въпросния 8 февруари, никога не сме се карали помежду си. Държал съм му груб тон, но той винаги ме е толерирал. Той също е говорил с мен, когато съм допускал грешки. Двамата тръгнахме от скромни квартали и постигнахме много. Ние, като футболисти, трябва да бъдем ясни. Някои ме обичат, други - не. Но какво значение има? Тези, които не ме харесват, няма да пият кафе с мен…", каза още Камата.

Българинът говори и за финала на Световното през 2014 г. в Бразилия, когато Аржентина загуби с 0:1 от Германия: 

“След загубения от Аржентина финал на Мондиал 2014 очите ми се напълниха със сълзи. Знете ли защо? Бях на “Маракана" и видях Лео Меси целия почервенял… Казах си: “Това не е той". Забелязах нещо различно. Ако тогава бяха спечелили Мондиала, представям си как Диего щеше да бяга надолу по трибуните, за да слезе и да обиколи целия терен. Той беляза живота на всички ни и ценя много това, че му бях приятел в продължение на много години. Виждал съм го да страда толкова много… Вижте, знаете ли какво…Нека почива в мир", завърши Стоичков.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели пред аржентинския ЕSPN какво е казал на Лионел Меси при напускането му на Барселона и мнението си относно случилото се на "Камп Ноу" през изминалото лято. 

"Меси е един мит, а за тях не може да се говори. Дали заслужава начина, по който си тръгна от Барса? Как не! Доста се накарах на всички, които допринесоха за това. Не мисля, че той го заслужаваше. Той доставяше радост на децата по цял свят, не само в Барселона. Виждали ли снимките сте момчето в Афганистан с торбичката? Ако питате някой от където и да е по света, той ще знае кой е Меси. 

Дали ме заболя от напускането му? В началото - да, но сега съм щастлив. Знаете ли защо? Защото аз имам много добро приятелство с него, баща му и семейството му. През първата година аз страдах, тъй като видях как страда един приятел. Все още му влияеше начина, по който си тръгна. Едно момче с лице, което не беше Лионел Меси", сподели Стоичков. 

"За мен това не беше той и си говорих с него. Казах му: "Първият или последният ще си? Колко играчи на Барселона са приключили своя цикъл там и са отишли другаде. Нищо не е станало. Щастлив ли си с жената? “Да". Щастлив ли си с децата? “Да". Тогава какво искаш да ти кажа? Денят не приключва с футбола.

Как ми се струва той сега? Щастлив и тази година ще му се получи. Мондиала? Това е друго нещо, там са едва седем мача. Вие тук, които сте по-близо до националния отбор, знаете, че е рано да се каже дали Аржентина ще спечели Световното първенство, или не", добави още Христо Стоичков.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: