Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Катя Антонова: Когато човек прави това, което обича, нещата се случват
Автор: Цвети Тончева 17:10 / 11.03.2024Коментари (0)1233
© Фокус
Ролята на жената днес е толкова променена, че няма как това да не се отрази и на ролята й като майка. Предизвикателството пред днешната майка е да балансира между своя личен, професионален живот и времето за децата. Това каза писателят, издател и майка на четири деца Катя Антонова в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“.

Когато човек прави това, което обича, нещата се случват естествено и по най-добрия начин, вярва тя. Затова съвместява без проблем писането, издателската дейност, срещите с деца и грижите за семейството си. "Тези компоненти на моя живот са винаги активни. За щастие, те се съчетават добре, защото работейки по нова книга например, аз не пропускам да я чета на моите деца. Така прекарвам допълнително време с тях, и то качествено. Така тези мои ангажименти успяват да вървят много хармонично заедно“, разказа Катя Антонова.

Когато започва да се занимава с издателска дейност, тя е водена от морално-етични подбуди – да има повече съвременни артистични детски книги в България. Издателство "Рибка“ се появява като кауза, а се превръща в бизнес по естествен начин. "Което е чудесно, защото ако не се беше случило така, нямаше да мога да продължавам да се занимавам така активно с него. Дали ще е бизнес или каквото и да е занимание – спрете се на нещо, което наистина обичате, нещо, в което сте готови да вложите сърцето и душата си“, призовава тя.

Ванилия е едно от чудесата на нейния живот, казва Катя Антонова за героинята на поредицата за Феята от захарницата. "Тя се появи, за да ме спаси. Започнах да я пиша в много неприятен за мен момент и писането на тази първа книга беше необходимото за мен бягство. Аз се зареждах от нейните качества, имах нужда от тази смелост, от тази лекота, с която тя преминава през проблемите и изобщо гледа на живота. През ум не ми е минавало, че толкова много деца ще я припознаят, ще я обикнат, ще я харесат до такава степен, и бях много изненадана да видя как това се случва пред очите ми“, разказа писателят.

Казва, че възрастните, които имат възражения към образа на Ванилия, са изключения, защото те си дават сметка, че нещата, на които тя учи децата, са изключително важни. "Разбирам какво би могло да подразни някой възрастен, но ако той е достатъчно мъдър и честен, не би трябвало да се подразни. Това е част от детското поведение – и слава богу! Съобразителност, деликатност е една цензура, която е важно да имаме ние, възрастните, но аз затова толкова обичам децата, защото те са много автентични и от тях можеш да чуеш много истини“, обясни Катя Антонова.

Много от почитателите на Ванилия тя среща в училищата, които посещава. Признава, че именно тези срещи й носят истинското вдъхновение. "Това, което те ми дават, е наистина изключително много. Това е такава чиста обич – такава не съществува в моите най-смели мечти! Това е такъв хубав заряд, такава хубава енергия! Те просто измиват и душата, и психиката ми, и проблемите ми, и това за мен е една страхотна терапия“, сподели писателят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: