Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Клас в Шумен сменя учебниците с таблети
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 20.11.2015Коментари (0)342
© Монитор
Учениците от 5 "а" първи ще минат на електронно обучение
Таблет-лаптоп сменя учебниците в чантите на децата от 5 "а" клас в СОУ "Сава Доброплодни" в Шумен от началото на втория учебен срок. Училището е избрано от МОН за реализацията на първата фаза от пилотния проект по изпълнението на стратегията за ефективно внедряване на ИКТ (информационни и компютърни технологии) в образованието и науката 2014-2020 година, съобщи директорът Албена Иванова-Неделчева. Децата и учителите им ще получат устройствата безвъзмездно.

"Проектът беше е предвиден за училища, които имат над 600 ученици, а във випуска има повече от една паралелка, в пилотната част са обхванати 40 училища от страната и се радвам, че сме едно от тях." - коментира пред репортери директорът Албена Иванова-Неделчева.

В проекта на практика ще участват две езикови паралелки от пети клас - едната оборудвана с IT устройства, а другата ще бъде контролна и ще учи по "аналогови" методи, за да може да се направи след това и сравнения на резултатите. Електронни уроци и електронни домашни ще изместят хартиените учебници и тетрадки в часовете и самоподготовката по "История и цивилизация", "География и икономика", математика, "Човек и природа", български и чужди езици, обясни директорката на училището.

"Предстои обучение на учителите, които също ще получат таблети, и за това реалното прилагане на проекта в класната стая ще започне през втория учебен срок." - допълни Иванова-Неделчева.

Вкарването на информационните и компютърните технологии в класната стая и раницата на учениците цели увеличаване на интереса и мотивацията на децата в процеса на обучение, увеличаване на езиковите и математическите способности на българските ученици. Това е и първата стъпка към отварянето на образователната и научната среда към мобилните устройстав, т. нар. m-learning.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: