Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Книги, които носят магията на коледния дух 
Автор: Неда Узунколева 20:54 / 25.12.2023Коментари (0)1115
©
Това са едни от най-известните книги, свързани с Коледа. Всички те съдържат в себе си магията на коледния дух. 

"Коледна песен“ от Чарлз Дикенс: "Коледна песен“ е новела, написана от Чарлз Дикенс и е една от най-обичаните коледни истории на всички времена. Публикувана е за първи път през 1843 г. и разказва историята на Ебенезър Скрудж, богат, но скъперник и студен човек. В навечерието на Коледа Скрудж е посетен от призрака на бившия си бизнес партньор Джейкъб Марли, който го предупреждава за последствията от неговия егоизъм и алчност. През остатъка от нощта Скрудж е посетен от още три духа - Призраците от миналото, настоящето и предстоящата Коледа. Тези призрачни посещения карат Скрудж да разсъждава върху живота си, своите избори и в крайна сметка го превръщат в мил и щедър човек. Историята е силно изображение на изкуплението, духа на Коледа и радостта от даването.

"Полярен експрес“ от Крис Ван Алсбург: "Полярен експрес“ е детска книжка, написана и илюстрирана от Крис Ван Алсбург. Публикувана през 1985 г., историята проследява момче на Бъдни вечер, което се качва на вълшебен влак, наречен Полярен експрес, който се насочва към Северния полюс. По време на пътуването момчето се натъква на различни приключения и се среща с интересни герои. Книгата улавя чудото и магията на Коледа, подчертавайки важността на вярата и радостта от празничния сезон. "Полярен експрес“ е адаптиран в анимационен филм през 2004 г.

"Как Гринч открадна Коледа!“ от д-р Сюс: "Как Гринч открадна Коледа!" е класическа детска книга от д-р Сюс, публикувана през 1957 г. Тя разказва историята на Гринч, който не харесва повечето неща, но най-вече ненавижда дните около Коледа заради звуците от инструментите, празничните вечери и пеенето на коледни песи. Неможещ да понесе празниците, той решава да ги провали, като открадне цялата украса и подаръци от селцето до планината му. Въпреки че успява в своя план, той осъзнава, че празничните дни имат по-дълбок смисъл, а сърцето му расте и става "три размера по-голямо“.

"Даровете на влъхвите“ от О. Хенри: "Даровете на влъхвите“ е разказ, написан от О. Хенри (псевдоним на Уилям Сидни Портър) и е публикуван за първи път през 1905 г. Действието се развива по време на Коледа, историята проследява млада семейна двойка Джим и Дела, които изпитват финансови затруднения, но са силно влюбени. Отчаяни да купят един на друг значими коледни подаръци, всеки от тях прави жертва. Дела подстригва и продава красивата си дълга коса, за да купи на Джим верижка за скъпия му джобен часовник, докато Джим продава часовника си, за да купи гребени за косата на Дела. Историята красиво описва безкористността, жертвата и истинския дух на даване. "Даровете на влъхвите“ е класическа приказка за любов и щедрост, често четена по време на празничния сезон.

"Най-успешното коледно тържество“ от Барбара Робинсън"Най-успешното коледно тържество“ е хумористичен и прочувствен детски роман, написан от Барбара Робинсън. Публикуван за първи път през 1972 г., той разказва историята на братята и сестрите Хердман - група непокорни деца, които се присъединяват към годишния коледен конкурс на местната църква. Чрез тяхното различно поведение те внасят свеж и нетрадиционен подход към конкурса, предизвиквайки предубедените представи на общността за Коледа. Историята изследва темите за приемането, състраданието и трансформиращата сила на празничния дух.

Още по темата: общо новини по темата: 311
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.01.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: