Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кога букмейкърите предлагат завишени коефициенти?
Автор: Екип Ruse24.bg 18:32 / 25.02.2021Коментари (0)1046
©
Коефициентите в спортните букмейкъри са нещо, без което няма как да бъдат направени залозите. Те представляяват числова изобразена вероятност за даден изход при конкретно събитие. На база коефициентите и заложената сума пари на тях пък се определя и какъв ще е размерът на печалбата. Най-често срещаните коефициенти са десетични и дробни, като лицензираните букмейкъри в България предлагат десетични, така че ще насочим вниманието си именно към тях. 

С течениe на опита бързо ще свикнете с десетичните коефициенти и това на каква вероятност отговаря всеки от тях. Нека обаче да ги приравним с познатите на всички проценти и да определим на колко процента шанс за успех се равнява всеки коефициент. Може би най-лесният начин да направите това е когато разделите 100 на въпросния коефициент. Ето и един нагледен пример.

В мача между Интер и Милан от италианската Серия А, отборът на Интер получава коефициент за победа от 2.05, равенството се оценява на 3.50, а успехът за Милан на 3.60. Това означава, че Нерадзурите получават 100 / 2.05 = 49% шанс за успех, равенството е 100 / 3.5 = 29% шанс, а победата за Росонерите е 100 / 3.60 = 28% шанс. Простата сметка обаче показва, че общият брой на процентите от трите възможни изхода е 106%. Това е така, защото букмейкърът начислява и своя дял печалба. Това не означава, че от залозите на конкретната среща няма как букмейкърът да е на загуба, но статистически той винаги ще получава леко предимство, което в дългосрочен план няма как да не му осигури печалба. Това е и начинът, по който може да определите какъв марж си е определила всяка платформа за залози. 

Възможно ли е обаче коефициентите за дадено събитие да бъдат завишени? Подобна услуга предлага сайтът за спортни залози Bwin, като тя е популярна с името Price Boost. Ако искате да научите още по темата, то сайтът на silentbet.com дава информация за bwin функционалностите и всички останали промоционални предложения. При Price Boost, букмейкъра предлага конкретни пазари, които имат по-висок коефицеинт от стандартния. Залага се на една среща, но обикновено става въпрос за комбинация от две събития. Например, за срещата между Реал Валядолид и Реал Мадрид се предлага завишен коефициент за това Реал Мадрид да спечелят, но и същевременно с това да бъдат отбелязани над 3.5 гола. Предложенията за залог могат да бъдат всякакви, дори и за голмайстори. В дербито между Ливърпул и Евертън имаше Price Boost залог за това Мохамед Салах и Доминик Калвърт-Люин да успеят да се разпишат в резултата. 

Подобно завишаване на коефициенти има и в друга функционалност на Bwin, наречена Combi+. При нея букмейкърът дава конкретни предложения за множествен залог, обикновено включващ комбинация от два или три мача, като предложението е за победители във въпросните срещи. С други думи, правото ви на избор е отнето и може да заложите само ако смятате, че това, което сайтът предлага ще се случи. За сметка на това, обаче коефицеинтът, който ще се сформира ще е по-голям, отколкото ако направите класическа права колонка със същите прогнози за победители в дадените мачове.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: