Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Косопадът се появява от стрес и диети
Автор: Екип Ruse24.bg 16:23 / 05.03.2019Коментари (0)1512
©
"Косопад“ е една от най-стресиращите думи както за жените, така и за мъжете. Все пак кой не иска да намери тайната на дългата и здрава коса? Макар наследствения косопад най-често да се проявява у мъжете с напредване на възрастта, той може да засегне и младежите под 20 години, и жените. Освен него съществуват и други видове, причинени от различни фактори. Растежът на косъма продължава от 8 до 24 месеца, минавайки през три фази – активен растеж, регресия на косъма и покой. Всеки косъм е в различно състояние и няма синхрон с растежа на останалите. Когато се намеси негативен фактор, естествения процес се нарушава.

Как да разберем дали имаме косопад?

Нормалното количество косми, които падат за едно денонощие, е между 50 и 100. При жените то може да е малко по-голямо по време на смяната на сезоните – от есен към зима и от пролет към лято. Ако обаче има много по-обилно количество и не съществува връзка със смяната на сезоните, то най-вероятно става дума за косопад.

Какво причинява косопад?

Освен генетична наследственост, виновникът може да бъде силен стрес, липса на витамини, недохранване, хормонален дисбаланс, агресивно използване на тежки продукти за боядисване, къдрене или изправяне/ често и агресивно механично третиране на косата. Възможно е и некачествената козметика с много силни съставки да увреди здравето на скалпа и да причини чупене на косъма от основата. Косопад може да се появи и при жени с тежък менструален цикъл или недохранвания в следствие на диети. Често косопадът при жени се проявява и след раждане/ по време на кърмене.

Какво да правим при косопад?

След като сте установили причинителя трябва да ограничите неговото действие. Това означава да намалите стреса, да балансирате храненето, да смените козметиката с по-лека или да спрете стресиращите процедури.

След това трябва да си намерите правилното лечение за косопад. Това включва внимателен избор на продукти. Можете да си вземете специални комбинации от витамини. Комбинирайте приема им със шампоан против косопад на доверена марка. Добре е да прибавите и специализиран балсам, както и тоник. Доказан ефект имат тези на  Парусан за коса. Често препоръчвани от лекарите, продуктите на Parusan имат концентрирана формула, базирана на селектирани активни вещества с високо качество. Те съдържат L-аргинин, биотин, витамин Е и специален екстракт AnaGain. Световно проучване потвърждава, че екстрактът AnaGain ускорява растежа на косата и намалява косопада. В комбинация с комплектите на Парусан, можете да разчитате на доброто хранене за по-бързи ефекти.

Полезни витамини против косопад (повечето помагат и на кожата и ноктите):

Витамин B (комплекс) – съдържа се в млякото, пшеничените култури и някои зеленчуци.

Витамин C – с високо съдържание в лютите чушки, цитрусовите плодове, копривата, спанака.

Витамин А – наличен в рибеното масло, яйцата, млякото, спанака, доматите, тиквата.

Витамин Е – съдържа се в растителните масла, житните зародиши и зелените зеленчуци.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: