Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Крале и принцове са възпитаници на това училище, а таксата на обучение далеч надхвърля тази на Харвард
Автор: Екип Ruse24.bg 14:43 / 26.05.2024Коментари (0)1069
©
Училището предлага луксозно преживяване, включващо обилна закуска на шведска маса, спортни дейности като баскетбол и каране на ски, както и почивки с горещ шоколад. 

Учениците се учат също на смирение и трудова етика, като носят официални дрехи за вечеря и се редуват като сервитьори и обслужващ персонал, и всичко това срещу солидната сума от 133 000 долара на година. 

Сред известните възпитаници на Institut Le Rosey са белгийският крал Албер II, иранският шах, принцът на Монако Рение и египетският крал Фарук.

Студентите пристигат в основния кампус през септември и почиват през октомври и декември. След това, след Коледа, те се отправят към кампуса в китното градче Гщаад - традиция за Le Rosey от 1916 г. насам.

Le Rosey е разположен в два кампуса: единият в Рол (до Женевското езеро) за пролетната сесия, а другият в Гщаад (живописно ски селище) за зимната.

Училището използва двуезична учебна програма, в която учениците учат на английски и френски език - и на още езици, ако желаят.

Всички 380 ученици на Le Rosey живеят в пансионите в кампуси на училището, разказва businessnovinite.bg. Учениците в Le Rosey са привилегировани и училището не крие това; учениците се насърчават да развиват творчеството си, да ходят на екскурзии и да откриват собствената си култура. 

Спортните занимания, които се предлагат в училището, включват, но не се ограничават само до конна езда и бадминтон през първия срок; ски и сноуборд през втория срок (в Гщаад); тенис и танци през третия срок.

Наред с редовното обучение в класната стая, учениците участват в уикенд пътувания с цел изкуство и театър в цяла Европа, в Испания, Великобритания, Италия, Германия и други дестинации.

Екскурзиите в средата на октомври дават възможност на учениците от Le Rosey да опознаят нови култури; някои от тях са предприели хуманитарни пътувания до Африка и Индия, а други са пътували до пустинята, за да видят какъв е животът там.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Частично бедствено положение в Казанлък заради мощна буря
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: