Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Легендарен български актьор е прикован към леглото, но не иска да го съжаляват
Автор: Екип Ruse24.bg 22:35 / 10.06.2024Коментари (0)1220
© BgONair
Прикован съм на легло, не мога да гласувам. Това признание направи пред "България Днес" любимецът на поколения киномани - актьорът Георги Стайков. От 4 години той живее в Бургас и се бори с коварното заболяване прогресивна множествена склероза. За него се грижи кинезитерапевтът Ибрям Хаджиали.

"Животът е такъв, какъвто е, и ние трябва да го приемаме. Никога няма да стана от леглото, но поддържам духа си и интелекта си живи и бодри", каза още актьорът от шедьовъра "Вчера", който е носител на десетки награди заради своята богата и успешна актьорска биография.

Стайков разказва, че дните му минават в гледане на телевизия, цъкане на телефона и изучаване на езици.

"Ибрям, който ми помага, е български турчин и всеки ден уча с него турски. Това е 19-ият ми език и напредвам доста бързо, защото практикувам", споделя Георги Стайков. Освен всички европейски езици той знае старогръцки, латински и старобългарски, защото е завършил Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин-Кирил философ" (НГДЕК).

Твърди обаче, че в Бургас, където той живее в апартамент на метри от театър "Адриана Будевска", изборите ще спечели ГЕРБ, и казва: "Резултатът ще бъде 50 плюс 1 процента! Нали това искахме? Искахме демокрация на действието и я имаме".

На въпрос до какво ще доведат честите избори в страната ни, той отговаря: "За съжаление, хората не познават добре историята, а там се крият всички отговори. Кой знаеше кой е Хари Труман? Никой, но от вицепрезидент стана президент на САЩ. Там се крие отговорът на въпроса ви".

Непримирим, изключително ерудиран, с чест и борбен дух, като героя си от филма "Вчера", Георги Стайков не хленчи, не се оплаква, не търси съжаление, не пада духом и е реалист: "Няма човек, който да се е измъкнал от множествената склероза. Аз няма да съм изключение". Щастлив е и изпитва гордост заради сина си Николай Стайков, когото на галено нарича Коко: "Той живее в Швеция, на 17 години е и играе в националния младежки футболен отбор. Но няма да го видя това лято, защото Швеция не играе на финал". Въпреки че младежът ще прекара лятото си в тренировки на терена, Стайков живее с успехите на сина си и не го вини, че няма да посети болния си баща в България.

Още по темата: общо новини по темата: 654
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: