Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Легендарните кръчми: The Rock - една от перлите на Занзибар
Автор: Або 21:23 / 21.04.2024Коментари (0)975
©
Плажовете на Занзибар са известни със своя несравним бял пясък и кристално море, а от 2010 г. и с едно от най-необичайните заведения за хранене в света.

Някога риболовен пост, ресторантът The Rock се намира на върха на изолирана скала на плажа Michamvi Pingwe на югоизточното крайбрежие на Занзибар. При отлив той е достъпен пеша; по време на прилива вечерящите могат или да се разхождат, или да чакат лодката (комплимент от заведението), възхищавайки се на малката сламена конструкция, която изглежда сякаш плава на повърхността на морето. С меню, съсредоточено върху морски дарове с италиански привкус, The Rock гарантира напълно неповторимо изживяване за хранене.

С необичайната си позиция във водите на Индийския океан The Rock е очарователен, ексклузивен ресторант, който за много кратко време се превърна в една от иконите на този екзотичен остров.

От аванпост за прехраната на рибари от местното село Мичамви, The Rock сега е различна, ценна част от живота им, облагодетелстваща пряко тяхната общност.

Толкова проста идея, но с невероятни логистични предизвикателства за преодоляване; електричество, газ, питейна вода, канализация, интернет, комуникации, съхранение, извозване на отпадъци и всичко това при спазване на ангажимента за минимално въздействие върху околната среда.

Изграден с любов в продължение на много месеци и декориран в семпъл, непретенциозен местен островен стил, ресторантът специализира в морски дарове и местни вкусове. Най-голямото предизвикателство всъщност било как да уважат красотата на местоположението и да гарантират визията си за неусложнена, непретенциозна среда за хранене, допълнена с меню и храна от световна величина.

The Rock не е за всеки – той е твърде малък, за да се погрижи за хората, които предпочитат нискобюджетното бързо хранене.

Разположен срещу плажа Michamvi Pingwe на югоизточния бряг на острова, понякога е наричан плаващ ресторант. Това е трапезария сред природата и страстно приготвена храна.

Настаняват двойки и групи до 20 – разбира се, само с предварителна резервация. The Rock е на разположение за специални поводи и може да бъде запазен за частни събития.

Разполага с открита тераса, предлагаща романтична вечер под африканските звезди през нощта, небето през деня, с панорамни морски пейзажи, където може да се насладите на по питие преди или след хранене.

През годините Фондацията на ресторанта е разработила няколко проекта, фокусирани върху децата от двете близки села. Проектите целят да им предложат идеалните условия и инструменти за преследване на по-добро бъдеще, както и да

даде на местните селяни различни възможности за подобряване на качеството на живот чрез създаване на проекти за помощ на Занзибар.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: