Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лили Иванова се просълзи от снимка с много скъп за нея приятел
Автор: Екип Ruse24.bg 09:13 / 20.03.2024Коментари (0)1218
Лили Иванова си пусна снимка с композитора Тодор Филков отпреди 38 години как за пръв път той й свири песента си "Невероятно“.

Филков, освен автор на едни от най-обичаните песни на примата (и на редица други звезди), понякога й прави и хороскопите, затова някои го наричат астролога на Лили, макар да не е единствен в тази област и далеч това да не е основното му занимание, а просто хоби за приятели. Певицата обаче съобразява някои от изявите си, ако не и всичките, с неговите прогнози, твърдят запознати.

Приятел

"Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и приятелството през годините и за невероятната музика! Много здраве, много щастие и много, много успехи“, написа Лили Иванова в отговор на сантименталната снимка спомен.

74-годишният Филков е автор на едни от най-значимите песни на Лили, а и в родната естрада въобще, като две се отличават особено - "Искам те“ и "Невероятно“. С тях звездата прави нов етап в кариерата си през 80-те години на миналия век, като приема изключително модерно за времето си звучене. Песните през годините имат и различни варианти, а Лили задължително ги изпълнява и на концерти до ден днешен. "Невероятно“ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като обобщение за кариерата и значението на примата в нашата култура.

Забрана

Тодор Филков преди всичко е известен като тонрежисьор в БНР, макар да е отличен композитор. Пише хитове за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и др. Спомня си, че песента му "Искам те“ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била забранена, въпреки че я пяла Лили Иванова (това е втора забрана на песен на звездата).

Социалистическата цензура, колкото и да е странно сега, смята текста за прекалено сексуален заради рефрена: "Болка е, когато ме докосваш, лудост е, когато съм сама, силна съм, когато ме обичаш, търся те във всичко на света“. Но скоро песента е разрешена за излъчване по радиото, пирпомня "Телеграф".

Още по темата: общо новини по темата: 5155
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/860 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Европейски избори 2024
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: