Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лили Иванова си заплю топ имот в Бургас, преди там се намираха култови кръчми
Автор: Иван Сотиров 17:56 / 16.04.2024Коментари (0)955
©
Фондация "Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за бившата кръчма "Бургаски вечери“ научи Burgas24.bg.

От докладната записка от зам.-кмета Станимир Апостолов става ясно, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската естрада. С него се иска получаване на разрешение от Общински съвет - Бургас за обособяване на многофункционален културен център Saloon LI. Желанието е имотът да се намира в района около Летния театър в Бургас. След обследване като подходяща за това е посочена сграда със застроена на площ от 62 кв., собственост на "Благоустройствени строежи“  с прилежаща към нея зимна градина -  бившето заведение "Бургаски вечери.

Организацията възнамерява да сключи дългосрочен договор за максимално допустимия срок, предвид намерението да вложи значителни средства за реконструкция и пълно обновяване на обекта. Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обектът.  Културният център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за  изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.

Целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.  Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за  развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм.

"Към настоящия момент обектът е неизползваем, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички извършени ремонти и подобрения по сградата, ще останат са в полза на дружеството“, става ясно от докладната записка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: