Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лола Астанова: Нетърпелива съм да се срещна с българската публика
Автор: Екип Ruse24.bg 19:26 / 20.05.2023Коментари (0)474
©
Пианистката Лола Астанова ще свири на 6 юни в зала 3 на НДК. Поради логистични причини и наложена промяна на част от датите от турнето, концертът, предвиден за 30 май в Пловдив, се отменя. Неда Узунколева от Plovdiv24.bg се свърза с талантливата млада дама, за да й зададем няколко интересни въпроса:

- Българските фенове с нетърпение очакват концерта ви у нас. Какво знаете за България?

- Благодаря! Това ще е първото ми посещение в България, но знам, че това е страна с богата история, една от люлките на европейската цивилизация. Нетърпелива съм да науча повече, да се срещна с публиката и да опитам традиционни български ястия.

- Изключително популярна сте в социалните мрежи. Те със сигурност помагат на творците, но много известни личности се оплакват от негативизма в интернет. Как бихте коментирали "тъмната страна на интернет популярността“.

- Със сигурност има хора, които пишат обидни коментари, докато крият собствената си неудовлетвореност зад аватар. Но има толкова малък брой от тях в моята публика, че едва ли заслужават внимание. Обичам, когато хората споделят честните си мисли и могат да водят оживен дебат, но когато спрат да се държат цивилизовано ми става скучно и си тръгвам.

- Постигнали сте големи успехи в сферата на музика, талантът ви е признат, а стилът разпознаваем. Какво е успехът за вас? За какво мечтаете и какво още бихте искали да постигнете?

- За мен успехът означава да си изкарваш прехраната от това, което обичаш, да имаш свободата да избираш собствения си път. Ако можете да направите това в избраната от вас област – бих казала, че сте постигнали успех.

- Определят ви като най-сексапилната пианистка в света, вие как бихте определили себе си?

- Бих се описала като страстна и амбициозна. Но аз имам чувство за самоирония, така че не приемам тези етиките насериозно.

- Какво е за вас класическата музика?

- Считам себе си за последовател на тази велика традиция и това е музиката, която познавам отблизо. Но също така мисля, че това е изкуство, което трябва да се развива чрез творците.

Ако музиката не е в крак с времето, ако остане неподвижна, рискува да се превърне в ням филм – интересен за малцина заклети фенове, но непривлекателен за останалите.

- Защо се обличате толкова предизвикателно? Това не измества ли фокуса от самата музика?

- Обличам се, както се чувствам и нося това, което ми харесва. Никога не мисля целенасочено как да "провокирам“. Следвам себе си. Любопитно е да се види как някои хора реагират на това. Мисля, че това говори повече за тях, отколкото за мен.

- Кой е най-ценният урок, който сте научили от вашите родители?

- Да ценя и оползотворявам всеки ден, защото сме тук за ограничено време.

- Изпитвате ли сценична треска преди концерт?

- Не изпитвам сценична треска, бих го нарекла адреналин. Чувствам прилив на адреналин и силно вълнение. Това се случва преди всеки един концерт.

- Ако някой ден напишете мемоари как бихте ги озаглавили?

Хммм....Това е интересен въпрос. Но усещам, че съдържа някакво предизвестие за край, а аз въобще не съм готова да спирам. Нека поговорим отново за това след няколко десетилетия. Обещавам, че мемоарите ми няма да ви разочароват.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: