
ЗАРЕЖДАНЕ...
Любима на българите храна има противоракови свойства | ||||||
| ||||||
При редовна употреба чесънът стимулира кръвообращението, намалява високото кръвно налягане и мазнините в кръвта, както и сърдечните заболявания. Той е и отличен антиоксидант. В историята на медицината антибактериалните и антивирусните свойства на чесъна са добре известни. Чесънът често е бил подложен на множество изследвания, които са доказали неговата ефективност срещу инфекции, причинени от бактерии и вируси. Изследванията също потвърждават, че чесънът има значителни противоракови свойства. Редовната консумация на големи количества чесън намалява риска от много видове рак, особено рак на ректума и бъбреците. Ако имате брадавица или подобно образувание по тялото си, поставете нарязано парче чесън върху мястото и го покрийте с лейкопласт. Оставете да действа през нощта и повтаряйте процедурата няколко дни, докато брадавицата падне. Ако имате болки в ухото, сварете две скилидки чесън и капнете няколко капки в ухото си, пише B92. При ревматични болки, натъркайте болезненото място с нарязана скилидка чесън, болката ще отшуми. Ако страдате от безсъние, хапнете салата с чесън вечер. Ако ви болят мускулите, яжте чесън. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg