Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Майка сподели тежката съдба на детето си и помоли за помощ: Поне да няма болки!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:59 / 11.07.2022Коментари (0)478
Множество тежки заболявания правят живота на 6-годишния Дими изключително труден. Сред тях са епилепсия, аутизъм, мускулна хипотония и рядък генетичен синдром.

"Дими е роден като здраво и доносено дете, а ние - неговите мама, тати и кака, бяхме безкрайно щастливи с безкрайни и чисти мечти, как ще тича, ще играе, ще пее песнички и ще ни говори за неговите детски игри. Но съдбата реши друго. Да живеем в свят, пълен с болка и страдания, да не сме чули още думичките мамо и тате, да гледаме как нашето слънчице гасне в неговия жесток свят - без игри, без песнички, без усмивки и умора от детски игри. От здраво детенце на 1 г. и 4 м. той се превърна в сянката, която е и до днес", споделя тежката съдба майката Жана Иванова от Перник.

Отключен е микроделеционен синдром 1р36.33, от който Дими има аутизъм, епилепсия, тежка умствена изостаналост, а мускулът на дясното краче атрофира и затова трябват рехабилитации с електростимулации.

"Не говори, интелектуално отговаря на годинка. Не може да тича, да скача, да кляка, походката му е неустойчива заради атрофията на мускула. Още е на памперси, пие вода от шише с биберон. Не може да се храни сам и да остава без родителски контрол. Има тежки алергии, астма. Болката ни няма край", изповядва критичното състояние борбената родителка.

Дими получава пенсия по 100% инвалидност от ТЕЛК, която е крайно недостатъчна за всички лекарства, добавки, памперси, биберони, консумативи, терапии и лечения. Открита е дарителска сметка, на която всеки може да дари средства, съобщава "България днес".

"Като майка заставам пред вас, познати и непознати добри хора. Помогнете кой както има възможност Дими да живее в неговия жесток свят, но без болка и допълнителни страдания. Нима всяко детенце не заслужава безгрижно и слънчево детство, изпълнено с безброй вълнуващи моменти и милиони слънчеви усмивки? При него тях няма да ги има, но поне да няма болки", споделя Жана.

Дарителска сметка:

IBAN: BG37FINV91501016703408

BIC: FINVBGGSG

Основание: В полза на Димитър Димитров






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: