Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Манията по "Приятели" накара CNN да дойде в Пловдив
Автор: Гено Петров 12:15 / 02.06.2021Коментари (0)1044
©
17 години. Толкова време бе нужно на шестимата герои от "Приятели" да се съберат. Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос сбъднаха мечтата на милиони по света. Те се върнаха за една специална среща.

Сериалът, в цели десет сезона, проследява ежедневието на тези шестима герои, също както развитието на техните отношения и на професионалния и личния им живот, със своята смесица от радости и разочарования. Още след първия сезон шоуто се превръща в глобална сензация. 

"Приятели" се превърна в повече от шоу. Това е първият и единствен ситком, който наистина, истински завладя целия свят. И знаете ли какво - светът все още не е готов да го пусне. Съмнявам се, че скоро ще се появи сериал с такова влияние", разказва Тод Стивънс, един от продуцентите на "Приятели".

И така - дългоочакваната среща на шестимата се състоя миналата седмица, без предварителен сценарий, само с импровизации на актьорите. Едва ли има фен на сериала, който да не изпитал умиление, докато е гледал специалния епизод.

Нека да обърнем внимание на друго - на поп-културният феномен "Приятели". Новинарският гигант CNN в своя статия обръща специално внимание на въздействието на сериала в различни точки от света.

CNN стигат чак до Пловдив в своето "разследване", където е ситуирана една от многото реплика по света на култовото кафене от сериала, където героите прекарват свободното си време - Central Perk. В него всичко е едно към едно като това от екрана - същият диван, същите огромни и симпатични чаши, в които героите си пият кафето, всичко е изпипано до най-дребния детайл.

Журналистът от CNN Роб Пичета се свързва със собственика на заведението в Пловдив Елин Николов.

"Все още го гледам всеки ден. Те са мoите приятели. Явно се досещате, че съм огромен фен на "Приятели". Отворих " Central Perk" преди 8 години. Това е най-доброто нещо, което някога съм правил. Феновете в България са толкова много", казва Николов.

Той казва, че заведението се е превърнало в нещо като Мека на всички, които са луднали по сериала. Уточнява, че в цяла Източно Европа това е единственото подобно кафене.

"Всеки ден, от различни краища на страната, хората идват и си правят снимки на оранжевия диван (б.р. - диванчето, на което сядат героите от сериала). Дори идват хора и от близките страни - от Румъния, Гърция, Македония, Турция. Имаме толкова много посетители, които идват само, за да седнат на оранжевия диван".

Николов споменава и за печалбата, която изкарва от кафенето.

"Печелившо е, но не толкова. Но не става въпрос за парите, а за любовта на шоуто. Искаме да популяризираме още повече това страхотно шоу, както и да го запазим в сърцата на хората. Незаменимо е да срещнеш същите луди маниаци по сериала като теб. Да обсъдите любими епизоди, сцени, реплики."

"Сериалът доста ми помогна в научаването на английския език. Докато го гледа човек, малко или много, се научава разбира истинската, ежедневна реч. Когато ходите на училище, може би научавате правилната граматика, за да я произнасяте. Но "Приятели" говорят на истинския, уличен език. Гледал съм го стотици пъти и ако има нещо, което не разбирах, го търсех в Google. Вече го знам дума по дума, разказва още развълнуваният собственик на "Central Perk".

 

Специалният епизод не беше нов епизод от историята на шестимата приятели, които живееха в Ню Йорк, а разговор с актьорите, продуцентите и феновете на сериала за огромния ефект, който той имаше върху целия свят. Появиха се ивсякакви коментари, включително и такива, че епизодът е ненужен и, че е служил единствено за нарастване на банковата сметка на героите. Много фенове са на мнение, че магията между актьорите вече я няма.

Може и така да е. Може и вече да я няма химията между героите. Шоуто обаче създаде друго - създаде магия между самите фенове на сериала, връзка, която ще е вечна. Лудостта по "Приятели" ще е вечна.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: