Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мираж ли е сексът в Космоса?
Автор: Екип Ruse24.bg 10:28 / 27.04.2023Коментари (0)449
©
В научната фантастика от 30-те години на миналия век сексът в Космоса е доста обичайно нещо, което се случва почти по същия начин, както на Земята. Но какво се случва, ако хората се опитат да заченат дете при ниска гравитация?

Професорът по астробиология Дейвид Кълън от университета Кранфийлд (Великобритания) смята, че има много биологични и юридически въпроси относно правенето на любов в Космоса, които все още са без отговор, и тези отговори трябва да бъдат намерени възможно най-скоро.

Сексът в Космоса предизвиква безпокойство сред учените. Причината е, че ниската гравитация и космическата радиация могат да причинят сериозна вреда на здравето на дете, заченато в такива условия. Засега не е съвсем ясно какви ще са последствията от подобно решение на двама разнополови космически пътешественици.

Дейвид Кълън предупреждава, че негативното въздействие на космическите условия върху здравето на нероденото дете може да доведе до съдебни спорове с компанията, която организира полета на космически туристи. Затова двойките, които решат да отидат в околоземното пространство с космически кораб, трябва да подпишат документи, забраняващи секс в Космоса за случаи, ако жена забременее, каза Кълън.

"Не мисля, че всички космически туристи ще се откажат от секс в Космоса, така че съществува риск от неконтролирано зачеване, което ще бъде проблем за компаниите, предоставящи подобни услуги“, казва Кълън. НАСА дълго време не искаше да обсъжда въпроса за възможен секс между астронавти. Американската космическа агенция твърди, че нито един човек не е правил секс извън Земята. Но в близките 10 години ще има ръст в сектора на космическия туризъм, когато обикновени хора ще плащат пари за полети до орбита за развлекателни цели и тогава проблемът ще изплува с пълната си сила, пише actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: