Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Миро разкри далавери с "Евровизия", трябвало е да спечелим
Автор: Екип Ruse24.bg 15:30 / 14.11.2010Коментари (5)619
©
България е трябвало да спечели международния конкурс "Евровизия" през 2007 година, но липсата на подходяща зала, в която да се проведе след това грандиозното състезание е провалила намеренията на организаторите. Сензационното разкритие направи в предаването "Горещо" певецът Миро, който през май ни представи в конкурса.

Преди три години Елица и Стунджи се класираха на пето място в "Евровизия" с песента "Вода", като това е най-доброто ни постижение досега. По думите на Миро в първата година от членството ни в Евросъюза ние сме били гласени за победители. Идеята не се е реализирала, тъй като е станало ясно, че ако спечелим, няма къде да проведем "Евровизия", каквато е практиката на състезанието - страната-победител да е домакин на следващото издание на конкурса. Миро разкри, че тогава е имало телефонно обаждане с въпрос дали разполагаме с подходяща зала и тъй като отговорът е бил "не", Елица и Стунджи са останали на пето място в крайното класиране. Победителят през 2007 година беше Мария Шерифович от Сърбия.

Пред Венета Райкова Миро си позволи да каже още, че за участието си в "Евровизия" в Хелзинки Елица и Стунджи са имали подкрепата лично на президента Георги Първанов. Преди да замине за Осло тази година певецът е попитал държавния глава дали и той може да разчита на помощта му, но Първанов казал, че по-скоро няма как това да се случи. След като Миро не успя да класира България на финала на конкурса с песента "Ангел си ти" изпълнителят обаче получил телефонно обаждане от президента, в което той му признал, че е много огорчен. "Казвам всичко това с ясното съзнание, че политик повече няма да ми каже нищо", обясни Миро в "Горещо".

В предаването на Нова телевизия той си припомни и времето, когато заедно с Галя, под името "Каризма", участваха на българския финал на "Евровизия" през 2007 година. Певецът за първи път призна, че тогава са се съгласили да участват, защото им е било намекнато, че ще спечелят, което не се случи. "Още тогава се знаеше, че България ще влезе в първата десетка на международния конкурс. Дори се говореше за конкретни места", призна Миро.

Той разказа и още нещо озадачаващо, свързано с гласуването на международния конкурс "Евровизия". Според официалните данни на организаторите му за българския вот тази година страната ни е дала най-много точки на певицата от Азербайджан Сафура. Въпросните точки се изчисляват на базата на 50% от зрителския вот и 50% от вота на жури от наши музиканти. Според вътрешната информация на Миро обаче нито един от музикантите в журито не е дал максималния брой точки за Азербайджан. "Как тогава Азербайджан получи 12 точки от нас?", попита Миро, който продължава твърдо да вярва, че "Евровизия" е изцяло политически конкурс.

Българският независим портал за Евровизия eurovision-bg.com излезе с официално становище, в което опровергава твърденията на Миро в предаването на Нова телевизия "Горещо" от 13-ти ноември.

"Изпълнителят, който представи страната ни на Евровизия 2010, изказа редица сериозни неистини около конкурса - нещо, което за жалост се е случвало и друг път от негова страна", пише в становището.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Според мен Миро излезе в предаването на Венета като един страшно комплексиран човек, за всичко му бяха виновни други, а той горкият най-невинен, знаещ и можещ от всички. Вярно е, че имаха хубави песни с Каризма, но сега изобщо лично на мен не ми допада и аз лично ако трябва да съм честна не бих гласувала за него.
на 15.11.2010 г.
0
 
 
Миро вместо да се жалва и сънува на глас, да вземе да се замисли над творческите си възможности. И ако забележи наченки на такива, да ги развие в правилната посока. А иначе, за сценарист става, но на някое долнопробно шоу.
+1
 
 
Аз не можах да разбера как така ние е трябвало да спечелим конкурса, как така ние сме били гласени за победители? Как така преди началото на тиража 6-те числа от тотото ще са известни и се знае кой печели?
-3
 
 
Най-лесно и първосигнално е да се оплюе Миро....по-трудно и едва ли не неизпълнимо е някой да се самосезира и да се заеме с разследване на тия разкрития!!Че кой ще е луд да си развали рахатлъка и да си сложи таралеж в гащите!!!Защо ли ни е до болка познат сценария и взе вече да не ни впечатлява такава информация!!А свикнем ли с такива неща - лошо,много лошо!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Матури 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: