Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Много хора правят тези неща в колата, но те са изключително опасни!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:39 / 17.07.2022Коментари (0)769
©
илюстративна снимка
Лято е, жега и е време за път към море или планина. В еуфорията обаче не трябва да забравяте няколко на пръв поглед безобидни навици при шофиране, които са често подценявани, но могат да бъдат много опасни. Практика е при шофиране в горещо време да отворите прозорец на автомобила, за да влиза свеж въздух и изобщо да почуствате вятъра в косите... Дори и да разполагате с климатик. 

Тук може да се появи проблем, особено при по-бавна скорост – в купето да влезе насекомо. И ако малшансът е да бъде пчела или оса, то положение става твърде сериозно. Защото водачът инстиктивно започва "битка“ с нашественика, а това отклонява вниманието от пътя и наистина е опасно и създава риск от катастрофи. И макар че голяма част от шофьорите не го правят, по-добрият вариант е да пътувате със затворени прозорци и на климатик.

Друго подценявано нещо е шофирането на бос крак или с джапанки, сандали. Представете си, че трябва да спрете внезапно. В този случай рискът да ви се изплъзне педалът от крака е голям, а ако сте с джапанки е възможно да се получи заклещване на лятната обувка в педала на спирачката и тогава няма да можете да го натиснете. Голяма опасност от катастрофа! Малък проблем е, ако бос трябва спешно да излезете от колата, защото може да нараните ходилото на камък или стъкло. 

И още нещо, което ще ви се стори незначително – облечени сте повечко, но ви става топло в автомобила и решавате по време на движение да свалите ненужната дреха. За шофьора става дума. Опасно е и то много. По-добре спрете и тогава си осигурете комфорта с дрехите.

Следва един "невъзпитан“ момент, който обаче мнозина хора – водачи и пътници, го правят по време на път. Огледайте се на светофар в колите до вас и често ще видите хора, които... си бъркат в носа или устата. Да, точно така и не става въпрос само за естетика. Твърде често броени минути преди това шофьорът е заредил на бензиностанция, където е пипал пистолета с горивото и след това не си е измил ръцете. Както и дръжката на вратата на бензиностанция или, да кажем, количка от супермаркет, в който сте спрели по пътя. А микроорганизмите и вирусите са навсякъде. По-добре е по време на път да се грижите за хигиената си на обществени места, ако не искате да играете на "руска рулетка“ с бактериите и вирусите на други хора.

Друг вреден летен навик е характерен за пътниците на предната дясна седалка и най-вече за жените. Става въпрос за навика да поставят краката на таблото под предното стъкло или дори да си подават глезените през прозореца на вратата в движение. Изглежда атрактивно и дори секси. Но, не дай Боже, в този момент да се случи дори и дребна злополука. При сблъсък тялото на момиче със стърчащи нагоре крака гарантирано ще се изплъзне от предпазния колан, защото той изобщо не е проектиран за такъв начин на работа. В същото време тя рискува не само да "излети“ от купето, но и да се нарани от отворена въздушна възглавница. Следователно – при пътуване поставете краката си на мястото им, пише "Ауто Медия".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: