Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мъж обърка крокодил с акула, каква е развръзката?
Автор: Екип Ruse24.bg 13:28 / 30.05.2023Коментари (0)361
©
Австралиец спаси живота си, след като беше нападнат от соленоводен крокодил, докато се гмуркаше с шнорхел в курорт в Куинсланд, съобщава BBC. 51-годишният Маркъс Макгоуън разказва подробно как е успял да откъсне челюстите на хищника от главата си, получавайки разкъсвания.

Той бил транспортиран с хеликоптер до близката болница на острова и по-късно отлетял до Кернс за по-нататъшно лечение. Нападенията на крокодили са необичайни в Австралия, но през последните месеци имаше няколко.

Г-н Макгоуън каза, че е бил във водата с група хора на около 28 км (17,3 мили) от остров Хагърстоун близо до Кейп Йорк, когато е бил ухапан отзад.

"Мислех, че е акула, но когато се протегнах, разбрах, че е крокодил. Успях да разтворя челюстите достатъчно, за да извадя главата си“, каза той в изявление.

Крокодилът - за който се подозира, че е млад - се е върнал още един път, разказва той, но той е успял да го отблъсне, получавайки ухапване по ръката.

Отделът по околната среда на Куинсланд казва, че ще разследва инцидента, но "крокодилите в открития океан могат да бъдат трудни за локализиране, тъй като животните често изминават десетки километри на ден“.

През февруари рейнджъри застреляха 4,2-метров (13,4 фута) крокодил, който нападна човек и изяде кучето му на отдалечена рампа за лодки северно от Кернс.

А по-рано този месец останките на 65-годишния рибар Кевин Дармоди бяха открити в 4,1-метров крокодил на близката река Кенеди - 13-то фатално нападение в Куинсланд от началото на воденето на записи през 1985 г.

Съгласно програмата за управление на Куинсланд "проблемните крокодили“ се отстраняват от райони, където застрашават обществената безопасност, и в редки случаи се евтаназират. Откакто ловът на крокодили беше забранен през 1974 г., популацията на крокодили в щата се е възстановила от ниското ниво от около 5000 животни до около 30 000 днес.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: