Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
На бира и шамари: Клиенти на бар в Япония си платиха, за да ги удрят
Автор: Петя Кузева 22:09 / 07.12.2023Коментари (0)475
©
Традиционен бар в Нагоя, Япония, който беше близо до фалит, придоби нова слава и се върна в бизнеса, след като започна да предлага на клиентите... да бъдат удряни по лицето преди вечеря. 

В ресторант "Shachihoko-ya" в Нагоя първоначално е имало само една служителка, която раздавала шамари, пише The Straits Times. 

По този начин всеки клиент е бил удрян, без да плати, според китайския канал в YouTube "Save Your Money In Japan", който публикува видеото.

Тъй като търсенето на шамари преди хранене се увеличило, собственичката с несъмнен бизнес нюх, трябвало да наеме повече сервитьори, за да задоволи клиентите. Нещо повече, започнала и да взима пари за тази услуга.

Така клиентите вече трябвало да плащат по 100 йени (или около 90 цента), за да получат шамар. Имало и допълнителна такса от 500 йени, ако клиентите поискат конкретен служител да ги напляска, според изданието на китайски език "Liberty Times Net".

Освен това нямало назначени мъже, които да удрят клиенти, а само жени и то красиви. 

"И мъже, и жени, японци и чужденци, се редяха на опашка пред бара, за да бъдат ударени, преди да хапнат. Услугата за шамари преди хранене категорично съживи бизнеса и заведението", свидетелствали местни. 

"Колкото по-силно ударяше женският персонал, толкова по-развълнувани ставаха клиентите", казва създателят на видеото Save Your Money In Japan: "Клиентите не само не бяха разстроени, но изглежда се чувстваха по-спокойни, след като бяха удряни. Те дори благодариха на служителката, която ги е ударила". 

Във видеото се добавя, че е изненадващо, че клиентите също искат да бъдат напляскани. 

"След като бяха ударени, сякаш трудностите и стресът от живота им изчезнаха “, се казва във видеото. "Никога през живота си не съм срещал такова искане", коментира потребител на YouTube. "Може да е болезнено да нанасяш удари", коментира друг. 

Барът засега е спрял "шамареното" обслужване или на нашенски жаргон "шамарената фабрика". Не става ясно точно кога се е случило това, но публикация в X акаунта на бара разкри: "Shachihoko-ya в момента вече не предлага онези "ръкопляскания". Оценяваме вниманието, което получихме, но не можем да приемаме посещения с намерение да получите шамари. Не очаквахме старите видео клипове да станат вирусни, така че, моля, разберете това, преди да дойдете при нас", пишат от заведението.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: