Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-ефективните начини за бърсане на прозорци
Автор: Екип Ruse24.bg 22:56 / 10.01.2024Коментари (0)8979
©
Миенето на прозорците далеч не е най-приятната задача. Поради нискокачествени промишлени продукти стъклото не може да се измие веднага. Но след почистване те отново се замърсяват бързо. Само опитните домакини използват разтвор, благодарение на който почистването на прозорците е два пъти годишно.

Най-ефективният разтвор за почистване на прозорците За да го приготвите, ще са ви необходими следните съставки: пет литра вода; половин голяма лъжица препарат за миене на съдове; лъжица оцет (концентрация 70%); 2 подходящи парцала (единият е за измиване, а вторият ще се използва за полиране).

Смесете съставките и ги изсипете в съд със спрей бутилка. Първо обработете рамките на прозорците. След това преминаваме към самото стъкло. Благодарение на състава мръсотията (дори упоритата) ще изчезне за няколко секунди.

След това остава само да почистите старателно дограмата. Други лесни начини за почистване на прозорците без петна:

С оцет

За да приготвите почистващ разтвор от оцет, трябва да смесите чаша топла вода и 50 мл оцет.

Този продукт е мултифункционален, тъй като ще ви предпази от петна и ще отблъсне насекомите, които има голям принос за замърсяването на прозорците. Този препарат е удобен за нанасяне с помощта на спрей, а прозорецът трябва да се избърше на сухо с мека кърпа или салфетка.

С лимон или лимонена киселина

Ако не сте фен на миризмата на оцет, можете да го замените с лимон или лимонена киселина. За целта разтворете 50 ml лимонов сок в чаша вода, след това нанесете разтвора върху стъклото с помощта на спрей бутилка и избършете с мека и суха кърпа.

Бонус е, че целият дом ще ухае приятно на цитруси.

С нишесте

Нишестето помага да се справите с невероятно прашните прозорци и да избегнете появата на ивици при почистване. За да приготвите разтвора, използвайте 1 супена лъжица нишесте и 1 литър вода. Нанесете сместа върху прозорците, избършете с гъба и оставете докато изсъхне напълно. След това избършете със суха кърпа, за да се отървете от останалото нишесте.

С вестникарска хартия

Този метод е един от най-старите. Състои се в следното - след почистване на петната със сапунен разтвор, използвайте смачкана вестникарска хартия, за да постигнете перфектен блясък. Факт е, че такава хартия перфектно абсорбира влагата, което лишава петна от всякакъв шанс за съществуване.

Със сол

Обикновената сол може перфектно да се справи с малки петна и да придаде на стъклото невероятен блясък. За да направите физиологичен разтвор, разтворете 2 супени лъжици сол в чаша вода. Измийте стъклото с получения разтвор с помощта на микрофибърна кърпа, информира www.actualno.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: