Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Напуска училище на 15, научава се да пише на 39 и сега е автор на бестселъри
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 23.03.2023Коментари (0)592
©
Автор на бестселъри, която се научава да чете и пише чак на 39, се надява да вдъхнови други жени над 40 да "преследват мечтите си". 53-годишната Карън Уудс казва, че има "лош старт в живота" и напуска училище на 15, защото е бременна, но трагично ражда мъртво дете.

Едва когато е изпратена на курс за ограмотяване на възрастни на 39 години за работата си като чистачка, тя осъзнава, че има умение да пише. В момента Карън е известна с прозвището си "кралицата на престъпността в Манчестър" и може да се похвали с 27 романа на нейно име. Авторката смята, че четенето и писането са променили живота й и казва, че иска да бъде гласът на всички онези хора по света, които имат проблемно минало и нямат достатъчно смелост да повярват в себе си.

Карън, която има подписани договори за книги с издателя HarperNorth и често гостува а в телевизионни предавания, включително Loose Women и The One Show, разказва за тежкия си живот пред Mirror. Родителите ѝ се развеждат, когато е на 13 години, но въпреки всички трудности, все пак успява в живота.

"Всички тези извинения нямат значение, ако получите малко увереност и вяра в себе си, че всичко е възможно. Чувствам, че представлявам всички онези хора, които са имали лош старт в живота. Искам да бъда вдъхновението за жените, които смятат, че тъй като имат деца, не могат да правят това, което искат. Можете, ако вярвате в себе си. Вече съм издала 27-ия си роман и няма да спра дотук", категорична е писателката, пише lifestyle.bg

Карън напуска училище на 15 години, защото е бременна, но за съжаление трагично ражда мъртво бебе в седмия месец. Когато се налага да напусне училище, тя все още не е усъвършенствала умението да чете или пише, тъй като има проблеми с концентрацията и редовно пропуска часове. С годините така и не ѝ остава време да се научи. Дълго време работи като чистачка, докато на 39 години не й предлагат повишение. Условието обаче е, че се налага да пише имейли, като част от новите ѝ работни задължения. За целта тя започва да посещава курс за ограмотяване на възрастни и макар не много лесно, успява да се справи с теста, необходим за завършване на програмата.

Няколко месеца по-късно, докато е курс за усъвършенстване, тя разкрива, че мечтата й е да напише роман. И само три месеца по-късно завършва на ръка на първата си книга Broken Youth. Книгата на Карън е взета от базираното в Манчестър издателство Empire и оттогава тя има написани над 20 книги с тях. Сега Карън работи с издателство HarperNorth, които публикуват последните й седем книги.

"Бях написала Broken Youth на ръка и трябваше да го пренапиша - отне ми часове, но го направих. Изпратих го до местен вестник, който го публикува на сегменти и след това ми се обадиха от Empire Publications - бяха го харесали. Когато книгата се появи за първи път, седях, държах я и си мислех как това е история, която съм написала самата аз. Изглеждаше ми нереално", коментира Карън. Книгите ѝ Broken Youth и Grow Wars дори стават бестселъри в Amazon.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: